Δελτία Τύπου / Ανακοινώσεις

27η Τακτική Γενική Συνέλευση ΣΕΤΕ | ομιλίες, παρουσιάσεις, φωτογραφικό υλικό

Την Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

H κλειστή συνεδρίαση της 27ης Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ ξεκίνησε με την κεντρική ομιλία του Προέδρου του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννη Ρέτσου. Στην τοποθέτησή του, ο κ. Ρέτσος  τόνισε μεταξύ άλλων: «Στόχος μας πλέον είναι να μπούμε σε μια νέα περίοδο ωριμότητας. Μπορούμε να σχεδιάσουμε ένα νέο, επόμενο κύκλο μακροχρόνιας ανάπτυξης. Με ένα νέο εθνικό συμβόλαιο ανάπτυξης για τον ελληνικό τουρισμό.». 

Η συνεδρίαση συνεχίσθηκε με την παρέμβαση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, σε συνομιλία με τον δημοσιογράφο, κ. Γιώργο Κουβαρά. 

Το πρόγραμμα συνεχίσθηκε με την ομιλία του Προέδρου της AEGEAN, κ. Ευτύχιου Βασιλάκη, κατά την οποία, τονίσθηκε μεταξύ άλλων: «Εκείνο που έχουμε κατακτήσει τα τελευταία χρόνια είναι η συνεργασία και αν συνεχίσουμε έτσι, θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα τα επόμενα χρόνια. Το ζήτημα, πλέον, δεν είναι ο αριθμός των επισκεπτών, αλλά η βελτίωση ορισμένων ποιοτικών στοιχείων για τον ελληνικό τουρισμό, όπως η συγκράτηση των επαναλαμβανόμενων τουριστών, η διάχυση του τουριστικού ρεύματος σε περισσότερες περιοχές, η αντιμετώπιση της εποχικότητας και η αύξηση των τουριστικών εσόδων». Επίσης, ο κ. Βασιλάκης αναφέρθηκε στη σημασία της εκπαίδευσης, ενώ επεσήμανε την ανάγκη μείωσης της φορολογίας με προτεραιότητα στις επιβαρύνσεις της εργασίας. 

Ακολούθησαν οι ομιλίες του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εurobank, κ. Φωκίωνα Καραβία και του CCO Business Segment του Ομίλου ΟΤΕ,  κ. Γρηγόρη Χριστόπουλου

Επίσης, ο Γενικός Διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ, κ. Ηλίας Κικίλιας, παρουσίασε τις δράσεις του Ινστιτούτου και επισήμανε ότι: «Η ένταση του διεθνούς ανταγωνισμού στον τουρισμό και η πολυμορφία των τουριστικών προϊόντων ανά τον κόσμο επιβάλλουν την συστηματική προσέγγιση της αγοράς μέσα από έρευνες, αναλύσεις και μελέτες που αναδεικνύουν τις ευκαιρίες και τις απειλές που αντιμετωπίζει το τουριστικό Επιχειρείν. Απώτερος σκοπός του ΙΝΣΕΤΕ είναι αφενός η συμβολή στην κατανόηση και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και η ενίσχυση της διασύνδεσης με την ευρύτερη τοπική οικονομία, και αφετέρου η ανάδειξη της σπουδαιότητας της επένδυσης στο ανθρώπινο δυναμικό, της λειτουργίας και διαχείρισης των τουριστικών προορισμών και η κρισιμότητα των συνεργειών». 

Οι δράσεις της Marketing Greece  για το έτος 2018 παρουσιάσθηκαν από την Διευθύνουσα Σύμβουλο της εταιρείας, κα. Ιωάννα Δρέττα  η οποία σημείωσε χαρακτηριστικά: «Με την υποστήριξη όλων, θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να οδηγούμε τις εξελίξεις στην προβολή του ελληνικού τουρισμού».

Για να δείτε το βίντεο με τις ομιλίες της κλειστής συνεδρίασης, πατήστε εδώ

Για να δείτε φωτογραφικό υλικό από την κλειστή συνεδρίαση, πατήστε εδώ.

Η ανοικτή συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης), στο πλαίσιο της οποίας ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος, σημείωσε, μεταξύ άλλων:  «Συνεχίζουμε την στρατηγική μας σε τρεις πυλώνες: εξωστρέφεια, συνέργειες και βιώσιμη ανάπτυξη. Ενισχύουμε την παρουσία μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μέσω της συνεργασίας με τους ομολόγους μας σε Γερμανία, Ιταλία και Νορβηγία. Συνεχίζουμε τις συναντήσεις μας σε όλη την Ελλάδα για την ανάδειξη και ενίσχυση συνεργασιών και συνεργειών και ζητάμε από την Κυβέρνηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχείς επενδύσεις στις υποδομές των προορισμών. Με ένα νέο εθνικό συμβόλαιο ανάπτυξης για τον τουρισμό μας, τη νέα δεκαετία του 2020. Ώριμη τουριστική ανάπτυξη σημαίνει ολιστική τουριστική ανάπτυξη. Και η ωριμότητα προϋποθέτει φιλικό επενδυτικό περιβάλλον, με ασφάλεια δικαίου, σταθερό και ανταγωνιστικό φορολογικό πλαίσιο και αποτελεσματική διαχείριση προορισμών».

Στην ανοικτή συνεδρίαση, κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Για να δείτε το βίντεο με τις ομιλίες της ανοικτής συνεδρίασης, πατήστε εδώ.

Για να δείτε φωτογραφικό υλικό από την ανοικτή συνεδρίαση, πατήστε εδώ

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΛΙΚΟ

Ομιλίες – παρουσιάσεις της κλειστής συνεδρίασης

Ομιλία του Προέδρου του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννη Ρέτσου

Συνομιλία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κ. Μητσοτάκη με τον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Κουβαρά *

Ομιλία του Διευθύνοντος Συμβούλου της Eurobank, κ. Φωκίωνα Καραβία*

Ομιλία του CCO Business Segment του ΟΤΕ Group, κ. Γρηγόρη Χριστόπουλου*

Παρουσίαση του Γενικού Διευθυντή του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ, κ. Ηλία Κικίλια

Ομιλία της Διευθύνουσας Συμβούλου της Marketing Greece, κας Ιωάννας Δρέττα 

Παρουσίαση της Διευθύνουσας Συμβούλου της Marketing Greece, κας Ιωάννας Δρέττα

Ομιλίες της ανοικτής συνεδρίασης

Ομιλία του Προέδρου του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννη Ρέτσου

Ομιλία του Πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα* 

Χαιρετισμός του Υπουργού Τουρισμού, κ. Θανάση Θεοχαρόπουλου *

*Οι απόψεις, θέσεις και συμπεράσματα των ομιλητών και τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στις ομιλίες και παρουσιάσεις τους δεν απηχούν τις επίσημες θέσεις και απόψεις του ΣΕΤΕ, ούτε και τον δεσμεύουν.

Για να δείτε τον Απολογισμό των δράσεων του ΣΕΤΕ για το 2018, πατήστε εδώ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο