Ο Όμιλος Mitsis και το ξενοδοχείο Mitsis Faliraki πραγματοποίησαν με επιτυχία μια μοναδική εκδήλωση γαστρονομικής εμπειρίας, αφιερωμένη στα αναγεννητικά προϊόντα και τους τοπικούς παραγωγούς της Ρόδου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 10 Οκτωβρίου στο νέο χώρο αναψυχής, Club 8 στο Φαληράκι, και συγκέντρωσε τοπικούς φορείς, παραγωγούς και συνεργάτες του Ομίλου.
Η πρωτοβουλία είχε ως στόχο την ανάδειξη της αξίας της συνεργασίας για την προώθηση ενός βιώσιμου και υπεύθυνου τουριστικού μοντέλου, μέσα από την πρωτοβουλία TUI Field to Fork Greece – Regenerative Agriculture for Tourism Destinations, που υλοποιείται από τον Οργανισμό για το Βιώσιμο Διατροφικό Προορισμό (Sustainable Food Destination Org – SFDO). Η TUI Field to Fork εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος The Rhodes Co-Lab Sustainable Destination, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το TUI Group και το TUI Care Foundation, καθώς και με τον Δήμο Ρόδου, με στόχο τον ολιστικό μετασχηματισμό της Ρόδου σε πρότυπο βιώσιμου τουριστικού προορισμού.
«Η συμμετοχή μας στην πρωτοβουλία TUI Field to Fork σε συνεργασία με τον SFDO υπάγεται στο ευρύτερο πλαίσιο του Προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Mitsis, με τίτλο ‘A Story of Change’. Η ανάπτυξη δεσμών με τις τοπικές κοινωνίες των προορισμών μας, η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και η υποστήριξη των τοπικών παραγωγών είναι κύριες προτεραιότητες για τον Όμιλο μας», δήλωσε ο Σταύρος Μήτσης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Mitsis.
Η εκδήλωση περιλάμβανε παρουσιάσεις των τοπικών προϊόντων, γευσιγνωσίες και ενημέρωση για τις πρακτικές της αναγεννητικής γεωργίας, δίνοντας στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να βιώσουν άμεσα τη σύνδεση της τοπικής παραγωγής με τη βιώσιμη φιλοξενία. Μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες, ο Όμιλος Mitsis συνεχίζει να ενισχύει την τοπική κοινότητα, προωθώντας παράλληλα την καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη στον τουριστικό τομέα.