Δελτία Τύπου / Ανακοινώσεις

Σχετικά με τις Ταξιδιωτικές Οδηγίες

Οι ταξιδιωτικές συστάσεις που η Αγγλία, η Γερμανία και η Ολλανδία εξέδωσαν την Κυριακή σχετικά με τους πολίτες των χωρών τους που βρίσκονται ή ταξιδεύουν σύντομα για την Ελλάδα, προτείνουν να έχουν επιπλέον μετρητά μαζί τους, χωρίς να αναφέρουν ότι υπάρχει λόγος ακύρωσης του ταξιδιού τους.

Η Σύσταση για επιπλέον μετρητά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους και της παραμονής τους στην Ελλάδα, λόγω περιοδικών προβλημάτων των ATMsκρίνεται κατανοητή με βάση τις τελευταίες εξελίξεις. Παρά ταύτα, θα πρέπει να σημειωθεί πως η αναφορά σε προβλήματα ολοκλήρωσης συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες ξένων τραπεζών δεν ισχύει. Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες των τουριστών δεν έχουν κανένα όριο ανάληψης.

Οι επιχειρήσεις που έχουν τα κατάλληλα συστήματα, θα πρέπει να δέχονται τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι οι ταξιδιωτικές συστάσεις κάνουν λόγο μόνο για διασφάλιση τρόπων επιπλέον κατοχής μετρητών κατά την παραμονή στην Ελλάδα. Για όλα τα παραπάνω, κάθε επισκέπτης ο οποίος έχει δεύτερες σκέψεις σχετικά με την πραγματοποίηση του ταξιδιού του στην Ελλάδα, θα πρέπει να καθησυχαστεί από το γεγονός ότι οι ταξιδιωτικές συστάσεις δεν βλέπουν κάποιο λόγο μη πραγματοποίησης των ταξιδιών στην χώρα μας.      

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο