Συνάντηση Εργασίας ΟΠΕΜΕΔ με τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Συνάντηση Εργασίας ΟΠΕΜΕΔ με τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Στο πλαίσιο συμμετοχής του ΣΕΤΕ στη Διοικούσα Επιτροπή του ΟΠΕΜΕΔ, ο κ. Γιώργος Αμβράζης, Σύμβουλος Προέδρου ΣΕΤΕ, συμμετείχε σε Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Γεώργιο Φλωρίδη, την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023.

Στην αντιπροσωπεία της Διοικούσας Επιτροπής του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ), που συναντήθηκε με τον Υπουργό, συμμετείχαν επίσης οι κ.κ. Κωνσταντίνος Μενουδάκος, Πρόεδρος του ΟΠΕΜΕΔ, Βασίλειος Ράπανος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) και Α’ Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΜΕΔ, Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και Β’ Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΜΕΔ, Νικόλας Κανελλόπουλος, Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΜΕΔ, Ευθύμιος Βιδάλης, Πρόεδρος Ε.Ε. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΕΒ) και Μέλος της Δ.Ε. του ΟΠΕΜΕΔ, Γεώργιος Καββαθάς, Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και Μέλος της Δ.Ε. του ΟΠΕΜΕΔ, Αντώνιος Μέγγουλης, Νομικός Σύμβουλος & Διευθυντής της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Δέσποινα Λασκαρίδου, Εκτελεστική Γραμματέας του ΟΠΕΜΕΔ.  

Στη συνάντηση ανταλλάχτηκαν απόψεις για την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης, συζητήθηκαν οι προοπτικές για την ενίσχυση και προώθηση της Διαιτησίας και της Διαμεσολάβησης στην Ελλάδα, καθώς και οι τρέχουσες εξελίξεις και τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, του Ν.4640/2019, για τον θεσμό της Διαμεσολάβησης. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ενημερώθηκε για το έργο, τις δράσεις και τους σκοπούς του Οργανισμού, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τη συνάντηση και ζήτησε από τον ΟΠΕΜΕΔ, τον οποίο θεωρεί θεσμικό συνομιλητή και συνεργάτη του Υπουργείου στα ζητήματα των εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης διαφορών (ADR), να συνδράμει προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του θεσμού της Διαμεσολάβησης, η οποία αποτελεί προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης. 

Ο ΟΠΕΜΕΔ δεσμεύτηκε ότι θα είναι στη διάθεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για κάθε δυνατή συνδρομή ή άλλου είδους συνέργεια στην εθνική προσπάθεια ενίσχυσης, προώθησης και διάδοσης των νέων, αναγκαίων για την Ελληνική κοινωνία και οικονομία θεσμών, με λύσεις και προτάσεις.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο