Δελτία Τύπου / Ανακοινώσεις

14ο Συνέδριο ΣΕΤΕ “Τουρισμός & Ανάπτυξη”

Ολοκληρώθηκε το 14ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ «Τουρισμός & Ανάπτυξη» που πραγματοποιήθηκε 19 & 20 Οκτωβρίου 2015. Στο διήμερο Συνέδριο, με τίτλο «Τουρισμός: η Κιβωτός της Ελληνικής Οικονομίας», παρευρέθηκαν περισσότεροι από 300 τουριστικοί επιχειρηματίες, δημόσιοι φορείς και στελέχη  της αγοράς.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, το 14ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ επικέντρωσε τη θεματολογία του στις διεθνείς τάσεις και τις απαραίτητες αλλαγές τις οποίες ο τομέας του τουρισμού θα πρέπει να αφουγκραστεί και να αφομοιώσει. Παρουσίασε τόσο τα σημαντικά αποτελέσματα της στρατηγικής συνεργασίας Δήμου Αθηναίων – Εταιρεία Ανάπτυξης & Τουριστικής Προβολής Αθηνών – Marketing Greece, όσον αφορά στην προώθηση του προορισμού της Αθήνας, όσο και τη μελέτη του SETE Intelligence σχετικά με το αναλυτικό προφίλ των πελατών των προϊόντων Ήλιος & Θάλασσα, City Break και Πολιτιστικός τουρισμός.

Σημαντική ήταν και η παρουσίαση των τρόπων με τους οποίους μπορούμε να ενώσουμε τον τομέα του τουρισμού με τους ανθρώπους του, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, μέσω των προγραμμάτων εκπαίδευσης του SETE Training. Κεντρικός ομιλητής στο επίσημο δείπνο της πρώτης ημέρας ήταν ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, κ. Γιώργος Σταθάκης.

Η δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου, εστίασε στη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, στην άμβλυνση της εποχικότητας και στη συμβολή του τουρισμού στις τοπικές κοινωνίες. Παρουσιάστηκαν βέλτιστες πρακτικές νέων τεχνολογιών και πως αυτές μπορούν να εφαρμοστούν στον τουρισμό του 21ου αιώνα και πραγματοποιήθηκε η βράβευση των νικητών του 1ου Μαραθωνίου Ανάπτυξης Εφαρμογών για τον Τουρισμό, SETE Tourism Crowdhackathon.

Το Συνέδριο ολοκλήρωσε τις εργασίες του παρουσιάζοντας τις ευκαιρίες απασχόλησης που ο τομέας παρέχει μέσω των προγραμμάτων εκπαίδευσης και τους τρόπους με τους οποίους επενδύει στην τουριστική εκπαίδευση των νέων. Κεντρικός ομιλητής στο Επίσημο Δείπνο της δεύτερης ημέρας ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας, ο οποίος στην ομιλία του ανέλυσε τις τραπεζικές εξελίξεις και τα προαπαιτούμενα για τη ρευστότητα και τη χρηματοδότηση των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων.

Για να δείτε τις ομιλίες και παρουσιάσεις του 14ου Συνεδρίου, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

 

Χορηγοί Συνεδρίου

SETE Partners

Aegean Airlines, Eurobank

Χορηγός Γεύματος & Δείπνων

Goldair

Χορηγοί

Cisco, Google, HP Pylones, Samsung Business, Volvo Hellas

Υποστηρικτές

Athens International Airport, British Council, Cyta Ελλάδος, Ecolab, ELIT Language Services, Jacobs Douwe Egberts, KPMG, Noisis, Taxiplon, Tuv Austria Hellas, Διαδικασία Α.Ε., Κτήμα Ράπτης, Σεμέλη

Χορηγοί Επικοινωνίας

Greek Travel Pages, Hellenic Sun Editions, Tornos News, Tourist Guide of Greece, Travelling News, Τουριστική Αγορά, Χρήμα & Τουρισμός, Όμιλος Real, 11η HORECA 2016

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο