Δελτία Τύπου / Ανακοινώσεις

Συνάντηση ΣΕΤΕ – Αναπληρώτριας Υπουργού Τουρισμού κα. Έλενας Κουντουρά

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, συνάντηση της Αναπληρώτριας Υπουργού Τουρισμού, κα. Έλενας Κουντουρά και του ΣΕΤΕ. Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΤΕ και οι Πρόεδροι των Πανελλήνιων Κλαδικών Ενώσεων μελών του Συνδέσμου, παρουσιάστηκαν οι θέσεις του ΣΕΤΕ και αναπτύχθηκαν τόσο θέματα προτεραιότητας για την τουριστική περίοδο του 2015, όσο και στρατηγικές προτάσεις μακροπρόθεσμου σχεδιασμού.

Η Υπουργός Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά ανέφερε ότι την επόμενη 4ετία ο τουρισμός μπορεί να αναδειχθεί σε «ατμομηχανή» ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, με ανταπόδοση σε τοπική και περιφερειακή κλίμακα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με επίκεντρο τον άνθρωπο. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι ο τουρισμός θα ενισχυθεί περαιτέρω, μέσα από την ενδυνάμωση της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα και σημείωσε με έμφαση ότι θα εντείνει τις προσπάθειες ώστε να επιδιωχθούν λύσεις σε χρόνιες αγκυλώσεις που υπάρχουν. Δήλωσε δε αισιόδοξη πως το 2015 θα εξελιχθεί θετικά για τον ελληνικό τουρισμό, ο οποίος θα συνεχίσει να ενισχύει τα έσοδα του κράτους, την οικονομία, την απασχόληση και την κοινωνία.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Α. Ανδρεάδης, υπενθύμισε ότι αυτό που έκανε το 2014 πραγματικά «χρυσό» για τον ελληνικό τουρισμό, ήταν η προσπάθεια όλου του τουριστικού κόσμου, εργαζόμενων και επιχειρηματιών, ενωμένων με κοινό όραμα, συγκεκριμένο πρόγραμμα και σκληρή δουλειά να αναδείξουν και να καθιερώσουν την Ελλάδα ανάμεσα στους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς διεθνώς. Δήλωσε δε ότι σύσσωμος ο ιδιωτικός τομέας του τουρισμού, με εκφραστή τον ΣΕΤΕ, παραμένει στη διάθεση της Υπουργού ώστε από κοινού να εργαστούν προς της επίτευξη των στόχων της εθνικής τουριστικής ανάπτυξης. Τέλος, ενημέρωσε ότι το 2015 θα είναι η χρονιά που ο ΣΕΤΕ θα επιδιώξει την ανάδειξη προορισμών που είναι λιγότερο γνωστοί ενώ θα συνεργαστεί με τις τοπικές κοινωνίες, με επίκεντρο τον εργαζόμενο, τον μικρό επιχειρηματία, τον έμπορο, των ιδιοκτήτη μιας μικρής επιχείρησης, ο οποίος έχει μόνο να κερδίσει από την καλή πορεία του τουρισμού μας.

undefined

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημέρωση από τον ΣΕΤΕ
συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα.