Δελτία Τύπου / Ανακοινώσεις

Συγχαρητήρια ΣΕΤΕ προς τον Πρωθυπουργό

O ΣΕΤΕ και οι Πανελλήνιες Κλαδικές Ενώσεις-Μέλη του, εκφράζουν τα συγχαρητήριά τους στον Πρωθυπουργό για το εκλογικό αποτέλεσμα. Ευελπιστούμε πως, με την ξεκάθαρη εντολή που έλαβε, η νέα κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τις δεσμεύσεις της χώρας μας με αποφασιστικότητα, τόλμη αλλά και ρεαλισμό, ώστε να ανακτηθεί η σταθερότητα και να επανέλθει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης. Στο πλέγμα των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα έναντι των ευρωπαίων εταίρων και των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων, η σύνθεση των πολιτικών που θα εφαρμοστούν και η ταχύτητα στην υλοποίησή τους, είναι οι παράγοντες από τους οποίους θα κριθεί η πορεία της χώρας.   

Ο τουρισμός εξακολουθεί να αποτελεί σήμερα τον σημαντικότερο παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης και κύριο μοχλό για την αύξηση του ΑΕΠ, την ενίσχυση της απασχόλησης, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την ενδυνάμωση των τοπικών οικονομιών και κοινωνιών. Το αμέσως επόμενο διάστημα, είναι επιτακτική η ανάγκη εφαρμογής του Οδικού Χάρτη που έχει εκπονήσει ο ΣΕΤΕ, στοχεύοντας τα  3,3 δισ. Ευρώ επενδύσεων ετησίως και τη δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας, με ορίζοντα το 2021.

Ως προτεραιότητες αναφέρουμε τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού μας προϊόντος με δεδομένη την αύξηση του ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο και την επάνοδό του στα επίπεδα των ανταγωνιστών, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την ενεργοποίηση ενός πλήρους πλάνου ενεργειών υποστήριξης και επίλυσης του προβλήματος της ανεξέλεγκτης προσφυγικής και μεταναστευτικής ροής στο ανατολικό Αιγαίο. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να συνεχιστεί η προβολή των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων και να αναβαθμιστούν οι δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές. Έτσι, θα αξιοποιηθεί περαιτέρω η θετική επίδραση του τουρισμού και σε σειρά άλλων τομέων και κλάδων της εθνικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΕΤΕ, εκπροσωπώντας το σύνολο του τουριστικού κόσμου, εξακολουθεί να επενδύει στην επόμενη μέρα και είναι έτοιμος να συνδράμει με όλες τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτει.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο