Δελτία Τύπου / Ανακοινώσεις

Αισιόδοξα τα μηνύματα από την αύξηση που καταγράφεται στις αφίξεις το Α’ τρίμηνο του 2015

Το εντυπωσιακό ξεκίνημα στις αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό του πρώτου τριμήνου του έτους, δείχνει ότι ο στόχος των 25 εκατ. διεθνών αφίξεων, που έχει θέσει ο ΣΕΤΕ για το 2015 είναι εφικτός. Ήδη, μέχρι τέλη Μαρτίου 2015 στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας καταγράφηκαν περισσότερες από 810.000 διεθνείς αφίξεις, αύξηση μεγαλύτερη κατά 180.000 ή κατά περίπου 29% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014.

 

Τόσο η Αθήνα όσο και η Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν εντυπωσιακά. Η αύξηση 29,5% της Αθήνας για το πρώτο τρίμηνο, θέτει τις βάσεις ώστε η χρονιά να αποτελέσει νέο ρεκόρ για τον προορισμό. Παρόμοια είναι και η εικόνα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, όπου καταγράφεται για το πρώτο τρίμηνο αύξηση 22,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014.  Στην υπόλοιπη χώρα, τα νούμερα αφίξεων είναι μικρά για εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, αν και είναι ιδιαίτερα θετικό ότι παρατηρείται συνέχιση της τάσης επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου σε πολλά αεροδρόμια της χώρας.

 

Ο ελληνικός τουρισμός, με τη δύναμη και τη συντονισμένη προσπάθεια των 50.000 και πλέον μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των 700.000 εργαζομένων είναι, για ακόμα μια χρονιά, έτοιμος να συνεισφέρει στην ενίσχυση της οικονομίας και της κοινωνίας, τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και στην περιφέρεια, στην ανάπτυξη της καινοτομίας και τη μείωση της ανεργίας της χώρας μας.

 

Τα αναλυτικά στοιχεία για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2015, καθώς και σειρά στατιστικών στοιχείων για τον ελληνικό τουρισμό και τις ανταγωνίστριες χώρες, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΣΕΤΕ, πατώντας εδώ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο