Δελτία Τύπου / Ανακοινώσεις

Συνάντηση ΣΕΤΕ – ηγεσίας Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού

Συνεχίζονται οι επαφές με την πολιτική ηγεσία με στόχο τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας του τομέα και την επίλυση βασικών εμποδίων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργου Σταθάκη, της Αναπληρώτριας Υπουργού Τουρισμού, καςΈλενας Κουντουρά, του Προεδρείου του ΣΕΤΕ και των Προέδρων των κλαδικών ενώσεων – Μελών του Συνδέσμου, με στόχο την άμεση κινητοποίηση και τον συντονισμό για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των σημαντικότερων θεμάτων που απασχολούν τον τουριστικό τομέα.

Μεταξύ άλλων, στη συνάντηση τέθηκε το ζήτημα της κατάργησης της έννοιας της τουριστικής μίσθωσης, που βρίσκεται πλέον σε ισχύ από 1ης Νοεμβρίου και των κινδύνων που αυτή εγκυμονεί για την εύρυθμη λειτουργία της τουριστικής αγοράς και τα έσοδα του κράτους. Στόχος είναι να μην διαταραχθεί η δομή του τομέα διαμονής και να διασφαλιστούν οι κανόνες υγιούς ανταγωνισμού, φορολογικής δικαιοσύνης καθώς και ασφάλειας ως προς τη φιλοξενία επισκεπτών.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι Πρόεδροι των ενώσεων Μελών ΣΕΤΕ εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για τα φλέγοντα ζητήματα των κλάδων τους και ανέλυσαν τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν, το συντομότερο, για τη θωράκιση του τομέα, ενόψει και της επόμενης τουριστικής περιόδου. Όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι η εξασφάλιση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ και η πάταξη της φοροδιαφυγής αποτελούν πρωταρχικούς στόχους. Εκτενής συζήτηση έγινε επίσης για τον αναμενόμενο νέο επενδυτικό νόμο και για την υλοποίηση του νέου ΕΣΠΑ, υπό το πρίσμα της καθοριστικής σημασίας τους για τις προοπτικές ανάπτυξης και ενίσχυσης της τουριστικής επιχειρηματικότητας.

Επιπρόσθετα, στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί η ρευστότητα των τουριστικών επιχειρήσεων αμέσως μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Μόνον έτσι ο τουρισμός, ως βασικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας, θα είναι σε θέση να συνεχίσει να συμβάλλει θετικά σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, στο ΑΕΠ, αλλά και την απασχόληση.

Για να δείτε την επιστολή προς του Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, παρακαλούμε πατήστε εδώ.  

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο