Δελτία Τύπου / Ανακοινώσεις

Το Σχολείο Τουρισμού OnTour συνέχισε το ταξίδι του στη Σκιάθο και τη Χίο

Mε τη συμμετοχή πάνω από 480 τουριστικών επαγγελματιών πραγματοποιήθηκαν στη Σκιάθο και τη Χίο άλλες δύο διοργανώσεις του Σχολείου Τουρισμού OnTour.

Το Σχολείο Τουρισμού OnTour, είναι μία νέα εκπαιδευτική, μη κερδοσκοπική δράση, η οποία γεννήθηκε από τη σύμπραξη του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) μέσω του εκπαιδευτικού του πυλώνα, SETE Training και του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας. Με τη διοργάνωση των Σχολείων σε περιοχές ανά την Ελλάδα επιδιώκεται, μέσα από το πρίσμα της ενημέρωσης και της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, να έρθουν κοντά οι τοπικές κοινωνίες των προορισμών, να αναπτυχθούν συνέργειες και να αναδειχθούν οι αξίες του εθελοντισμού και του συναγωνισμού. 

Οι δύο διοργανώσεις στη Σκιάθο και τη Χίο, περιλάμβαναν 15 εξειδικευμένες εισηγήσεις από ειδικούς του κλάδου του τουρισμού, της τεχνολογίας, του επισιτισμού και της εκπαίδευσης, πάνω σε μία πληθώρα θεματολογιών όπως η δημιουργία περιεχομένου, η  αγοραστική εμπειρία του ψηφιακού ταξιδιώτη, το Search Engine Optimization, το Cultural Intelligence, την τέχνη του Story Telling. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν 3 σεμινάρια με θέματα όπως γευσιγνωσία ελληνικών ποικιλιών κρασιού, γευστικές δοκιμές εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου και δημιουργία κοκτέιλ με παραδοσιακά προϊόντα. Όλες οι διοργανώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο και στηρίζονται στον εθελοντισμό και στις χορηγίες τοπικών επιχειρήσεων. 

Κάθε Σχολείο συντονίζεται από μία τοπική ομάδα εθελοντών, της οποίας ηγείται ένας τοπικός εκπρόσωπος (Local Ambassador) και απευθύνεται σε όλους όσοι άμεσα ή έμμεσα, απασχολούνται και επηρεάζουν το τουριστικό προϊόν και τις υπηρεσίες του εκάστοτε προορισμού. Την τοπική διοργάνωση του Σχολείου Τουρισμού OnTour B. ΣΠΟΡΑΔΩΝ-Σκιάθου είχε αναλάβει η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου και του Σχολείου Τουρισμού ΧΙΟΥ, ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χίου. 

Τα Σχολεία Τουρισμού OnTour φέρουν την ακαδημαϊκή αιγίδα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. Εθνικοί Υποστηρικτές στις διοργανώσεις των Σχολείων είναι η Aegean, η Communication Effect, και η Ε-Survey. 

Για περισσότερες πληροφορίες για το Σχολείο Τουρισμού OnTour πατήστε εδώ

 

undefined

 

undefined

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο