Γ. Ρέτσος: Δεν αρκεί να λέμε ότι είμαστε φιλικά διακείμενοι στον τουρισμό, χρειάζονται πράξεις

Γ. Ρέτσος: Δεν αρκεί να λέμε ότι είμαστε φιλικά διακείμενοι στον τουρισμό, χρειάζονται πράξεις

Την ανάγκη έμπρακτης αναγνώρισης του τουρισμού από την Κυβέρνηση, επισήμανε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, κ. Γιάννης Ρέτσος, στην παρέμβαση που έκανε στο Συμβούλιο Προέδρων Ξενοδοχειακών Ενώσεων, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της έκθεσης Philoxenia 2019 στη Θεσσαλονίκη. 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ, η Κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει θητεία 100 ημερών και πλέον είναι μειωμένες οι ανοχές για καθυστερήσεις. Αναγνωρίζουμε, πρόσθεσε, τα δημοσιονομικά ζητήματα που υπάρχουν και τη χρονική μετάθεση υλοποίησης κάποιων κυβερνητικών εξαγγελιών. Ωστόσο, πρέπει να υπάρχει διαφορετική προσέγγιση σε έκτακτα γεγονότα, όπως το πρόσφατο παράδειγμα με την πτώχευση του Thomas Cook.  

Στο πλαίσιο αυτό, απαιτείται να ληφθούν τα αυτονόητα μέτρα διευκόλυνσης των επιχειρήσεων, αντίστοιχα με αυτά που εφαρμόστηκαν στην περίπτωση των πτωχεύσεων των ρωσικών τουριστικών γραφείων το 2015.  

«Δεν αρκεί να λέμε ότι είμαστε φιλικά διακείμενοι στον τουρισμό, χρειάζονται και πράξεις, έστω μικρές πρωτοβουλίες, που να το αποδεικνύουν», συμπλήρωσε ο κ. Ρέτσος.   

Επιπλέον, τόνισε ότι ως κυβερνητική προτεραιότητα, πρέπει να μπει η διαμόρφωση του στρατηγικού πλάνου για τον ελληνικό τουρισμό, επισημαίνοντας ότι απαιτούνται δημόσιες επενδύσεις για να εκσυγχρονιστεί το τουριστικό προϊόν.  

Όπως υπογράμμισε, η Ελλάδα συγκαταλέγεται πλέον στις σημαντικότερες τουριστικές χώρες διεθνώς, ένα γεγονός που σηκώνει ψηλά τον πήχη και τις προσδοκίες. Άλλωστε, η εικόνα σε κάθε προορισμό, δεν είναι η ίδια με το συνολικό αποτέλεσμα. Το αφήγημα θα πρέπει να αλλάξει  και να αφορά την οργανωμένη διαχείριση προορισμών, την εξυπηρέτηση των εκατομμυρίων επισκεπτών μας και το πως τελικά εκείνοι θα μεταφέρουν στο εξωτερικό τη θετική εμπειρία τους. 

Σε ότι αφορά τον ΣΕΤΕ, σημείωσε ότι παραμένει στη διάθεση όλων για συνεργασία, με στόχο την επίλυση των δομικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο τομέας.

undefined

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο