Δελτία Τύπου / Ανακοινώσεις

Ποιος θα κερδίσει από την καταστροφή του ελληνικού τουρισμού; Ακατανόητη η επιμονή των δανειστών για ΦΠΑ 23% στη διαμονή και στην εστίαση

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ο ΣΕΤΕ χαιρετίζει τις χθεσινές κινήσεις της ελληνικής Κυβέρνησης και εύχεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία εντός της εβδομάδας.

Υπενθυμίζουμε ότι, στο πλαίσιο στήριξης της ελληνικής Κυβέρνησης και της ελληνικής οικονομίας, το σύνολο του τουριστικού τομέα θεωρεί αποδεκτή μια αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ διαμονής από 6,5% στο 13%, με την προϋπόθεση να διατηρηθεί η εστίαση στο 13%. Παρόλα αυτά, όπως δήλωσε σήμερα το πρωί και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης, οι δανειστές συνεχίζουν να πιέζουν την Ελλάδα να τοποθετήσει το τουριστικό πακέτο στο 23%. Αν αυτό πραγματοποιηθεί, το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό, καθιστώντας το τουριστικό μας προϊόν παντελώς εκτός ανταγωνισμού, δεδομένου ότι ο μέσος όρος των ανταγωνιστικών χωρών κυμαίνεται στο 8%-10%. Πρέπει να γίνει, για πολλοστή φορά, σαφές πως η απόφαση του επισκέπτη επηρεάζεται αναμφίβολα από το κόστος και η επιλογή του καθορίζεται πλήρως από αυτό. 

Συνεχίζουμε να μην κατανοούμε τους λόγους της επιμονής των δανειστών στην επιβολή μη ανταγωνιστικού ΦΠΑ στο ελληνικό τουριστικό προϊόν και ερωτούμε: Ποιος θα κερδίσει από αυτό;

Αναμφίβολα, η επιβολή αυτή, θα στρέψει τη ροή εκατομμυρίων τουριστών σε άλλες ανταγωνιστικές και γειτονικές χώρες, στερώντας από την Ελλάδα αναγκαία έσοδα, αρκετές μονάδες στο ήδη συρρικνωμένο ΑΕΠ και χιλιάδες θέσεις εργασίας.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο