Δελτία Τύπου / Ανακοινώσεις

Αεροπορικές – Οδικές Αφίξεις, Ιανουάριος – Ιούνιος 2016

Με βάση τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία των διεθνών αεροπορικών αφίξεων στα βασικότερα αεροδρόμια της χώρας, το εξάμηνο Ιανουάριος – Ιούνιος έκλεισε με θετικό πρόσημο +4,9% ή περίπου +278.000 αφίξεις, στο σύνολο της χώρας. Παράλληλα, βάσει των διαθέσιμων στοιχείων οδικών αφίξεων στις βασικότερες πύλες εισόδου της χώρας, το πρώτο εξάμηνο του 2016 έκλεισε με πτώση -7,4% ή περίπου -337.000 αφίξεις σε σχέση με το ίδιο διάστημα το 2015. 

Ειδικότερα, η Κρήτη, το Ιόνιο και οι Κυκλάδες υποστηρίζουν δυναμικά το σύνολο διεθνών αεροπορικών αφίξεων της χώρας με +11,1%, +9,7% και +16% αντίστοιχα, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη εμφανίζουν θετικό πρόσημο +4,2% και +4% αντίστοιχα, ενώ η Κως, η Σάμος και η Μυτιλήνη κινούνται με αρνητικό πρόσημο -17,9%, -39% και -63,1% αντίστοιχα. Όσον αφορά στις οδικές αφίξεις, σε επίπεδο εξαμήνου, από την Βουλγαρία καταγράφεται μείωση – 32%, ενώ από το τριεθνές σημείο και από την ΠΓΔΜ καταγράφεται αύξηση +14,8% και +11,8%, αντίστοιχα. 

Επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι η τουριστική περίοδος που διανύουμε παραμένει ρευστή και «last minute». Ευελπιστώντας ότι η χρονιά στο σύνολό της θα κλείσει θετικά, είναι αναγκαίο να επαναλάβουμε ότι αυτό δεν θα αντικατοπτρίζει την εικόνα σε όλους τους προορισμούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο εσόδων για το κράτος, την απασχόληση, την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών.

Αναφορικά με την τουριστική επιχειρηματικότητα, είναι βέβαιο ότι με την ισχύουσα υπερφορολόγηση, η όποια άνοδος σε επίπεδο αφίξεων και εσόδων δεν θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στα αποτελέσματα των επιχειρήσεων.    

Για να δείτε τα διαθέσιμα στοιχεία αεροπορικών και οδικών αφίξεων πατήστε εδώ.   

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο