Δελτία Τύπου / Ανακοινώσεις

16ο Συνέδριο ΣΕΤΕ «Ελληνικός Τουρισμός: Ανάπτυξη και Βιωσιμότητα. Για την οικονομία, την κοινωνία, το περιβάλλον»

Στις 16 και 17 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (αίθουσα Φάρος) το 16ο Συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων με θέμα: «Ελληνικός Τουρισμός: Ανάπτυξη και Βιωσιμότητα. Για την οικονομία, την κοινωνία, το περιβάλλον».

Το Συνέδριο θα εστιάσει σε καίρια ζητήματα για τον τομέα όπως οι διεθνείς βέλτιστες πρακτικές για την βιώσιμη ανάπτυξη συγκεκριμένων μορφών τουρισμού. Επίσης, θα αναλυθούν θέματα σχετικά με τη χωροταξία και θα διερευνηθούν τρόποι για την αύξηση του κοινωνικού αποτυπώματος του τουρισμού. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη διασύνδεση του τουρισμού με τον αγροδιατροφικό τομέα και τον πολιτισμό και τη σημασία που αυτή έχει στη δημιουργία συγκριτικών πλεονεκτημάτων για το ελληνικό τουριστικό προϊόν και κατ’ επέκταση τις τοπικές κοινωνίες.

Την πρώτη ημέρα, στο επίσημο δείπνο, του Συνεδρίου θα μιλήσει ο Υπουργός Επικρατείας, κ. Αλέκος Φλαμπουράρης. Η έναρξη των εργασιών της δεύτερης ημέρας του Συνεδρίου θα γίνει με τις ομιλίες του Προέδρου του ΣΕΤΕ κ. Γιάννη Α. Ρέτσου και της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά. Θα ακολουθήσει η κεντρική ομιλία του Συνεδρίου από τον κ. Clay Gregory, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Visit Napa Valley. Το Συνέδριο θα συνεχισθεί με πάνελ στα οποία θα συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι ομιλητές σε θέματα όπως: «Από το όραμα και τον σχεδιασμό στην πράξη και στην υλοποίηση», «Τουρισμός, Αγροδιατροφή, Πολιτισμός: Oι συνδετικοί κρίκοι προς μία Ολιστική Εμπειρία», «Χρηματοδότηση, Ψηφιοποίηση και Συνέργειες. Βασικοί πυλώνες για την αύξηση του κοινωνικού αποτυπώματος των επιχειρήσεων». Το Συνέδριο θα κλείσει τις εργασίες του με την παρουσίαση της κας Aurora Dawn Reinke, Ιδρύτριας και Διευθύνουσας Συμβούλου της εταιρείας Astrapto

Για το πρόγραμμα του Συνεδρίου πατήστε εδώ.

Για τη δήλωση συμμετοχής πατήστε εδώ.

 

undefined

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο