Τα νέα των μελών μας

TUV Hellas: Πιστοποίηση της ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Α.Ε. με βάση τις απαιτήσεις του FSC-CoC

 

Ο Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜV HELLAS (TÜV NORD) ολοκλήρωσε πρόσφατα με επιτυχία την πιστοποίηση της εταιρείας εμπορίας χάρτου ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Δ. ΑΕ σύμφωνα με τις απαιτήσεις των  προτύπων  FSC-STD-40-004 v2.1 & FSC-STD-50-001 v1.2 που πιστοποιούν τη διαχείριση χάρτου βάσει πρακτικών υπεύθυνης διαχείρισης των δασών μέσα από τη βιώσιμη δασοκομία. Η πιστοποίηση FSC παρέχει τη σύνδεση μεταξύ υπεύθυνης διαχείρισης των δασών και κατανάλωσης προϊόντων που προέρχονται από το δάσος (όπως ξυλεία, χαρτί)  επιτρέποντας στους μεν καταναλωτές να αγοράζουν προϊόντα που προστατεύουν το περιβάλλον και την ανθρώπινη αξία και στις δε επιχειρήσεις να προσδίδουν αξία στα προϊόντά τους.

Το αντικείμενο της πιστοποίησης αφορά στην «Αγορά, αποθήκευση και εμπορία επιχρισμένων χαρτιών και χαρτονιών, μη επιχρισμένων χαρτιών και χαρτονιών, χαρτιών περιτυλίγματος, χαρτιών και χαρτονιών συσκευασίας, ριζόχαρτα, αυτοκόλλητα , αυτογραφικά χαρτιά, γκοφραρισμένα χαρτιά και χαρτόνια, σελιλόζα για τσάντες, ειδικά χαρτόνια για συσκευασία τροφίμων και ποτών (FSC Mix) – Transfer system».

Τι είναι το FSC® (Forest Stewardship Council)

Ο Οργανισμός FSC® ιδρύθηκε το 1993 και είναι ένας παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός με σκοπό τη βιώσιμη διαχείριση των δασών σε παγκόσμιο επίπεδο. Το έργο του οργανισμού FSC® υποστηρίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο από περιβαλλοντικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, εκπροσώπους αυτοχθόνων λαών και πολυάριθμες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της δασοκομίας και της ξυλείας.  

Τι σημαίνει βιώσιμη διαχείριση δασών;

–  Τα δάση συντηρούνται σωστά και παραμένουν υγιή και παραγωγικά

–  Η υλοτόμηση πραγματοποιείται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην προκαλείται βλάβη στο οικοσύστημα

–  Οι περιοχές υλοτόμησης αναδασώνονται και συντηρούνται ώστε να διατηρήσουν το δάσος και τους περιβάλλοντες χώρους υγιείς, παραγωγικούς και βιώσιμους. 

Η πιστοποίηση FSC® απευθύνεται σε :

–  Υλοτομικές Δραστηριότητες (FSC®  Certification)

–  Προϊόντα που προέρχονται από το δάσος ή ανακυκλωμένα υλικά καλύπτοντας όλα τα στάδια επεξεργασίας, κατασκευής, μεταποίησης, διανομής και εμπορίας  (FSC® Chain-of-Custody)

 

Δ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Α.Ε.

Η εταιρεία Δ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΕ δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1970 στην εμπορία πολυτελών χαρτιών. Σήμερα καλύπτει πλέον όλες τις ανάγκες τόσο στα λευκά Wood Free χαρτιά, Illustration, Velvet, Γραφής, Σαμουά, Κουσέ, Βindacote, Super Fine, Xρωμό, Αυτοκόλλητα, Χημικά, Νόρμες και Μανίλες, σε ποικιλία διαστάσεων και γραμμαρίων και πάντοτε σε επαρκή αποθέματα, όσο και στα ειδικά και χρωματιστά χαρτιά.Η εξυπηρέτηση των πελατών γίνεται με ιδιόκτητο στόλο φορτηγών και επιτυγχάνεται η αυθημερόν ικανοποίηση παραγγελιών σε ποσοστό 95%.

Με την πιστοποίηση κατά  FSC-STD-40-004 v2.1 & FSC-STD-50-001 v1.2 η εταιρεία αποδεικνύει εμπράκτως τον σεβασμό της προς το περιβάλλον αλλά και  δεσμεύεται για την συμβολή της στην αειφορική διαχείριση των δασών.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο