Τα νέα των μελών μας

TÜV HELLAS: Επαλήθευση Απολογισμού Αειφορίας της BSH ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΑΒΕ

 

Ο Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜV HELLAS (TÜV NORD) διενήργησε την Επαλήθευση του Απολογισμού Αειφορίας έτους 2013 της εταιρίας BSH ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΑΒΕ, επιβεβαιώνοντας τη συμμόρφωση του με το επίπεδο Β+ των απαιτήσεων του GRI G3.1 (Οδηγίες Σύνταξης Απολογισμών Αειφορίας). Η διαδικασία της επαλήθευσης κατέδειξε την ισχυρή δέσμευση της BSH ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΑΒΕ σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Οι εργασίες αφορούσαν στον έλεγχο του επιπέδου εφαρμογής και την εξωτερική επαλήθευση των κεφαλαίων Περιβάλλον & Ανθρώπινο Δυναμικό του Εταιρικού Κοινωνικού Απολογισμού. Η επαλήθευση διενεργήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρίας και αφορούσε τόσο την επιβεβαίωση της συμφωνίας των περιεχομένων του απολογισμού με τα περιεχόμενα των οδηγιών του GRI G3.1, όσο και την επαλήθευση-μέσω διασταυρούμενων ελέγχων- των δεδομένων (Δείκτες) που δημοσιεύονται στα κεφάλαια Περιβάλλον & Ανθρώπινο Δυναμικό του απολογισμού. Με την ολοκλήρωση των παραπάνω ελέγχων, η εταιρεία διασφάλισε την εγκυρότητα και την ακρίβεια των δεδομένων που συμπεριλήφθηκαν στον Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας & Βιώσιμης Ανάπτυξης για το έτος 2013.

Η εταιρία

Η BSH Οικιακές Συσκευές ΑΒΕ είναι μέλος του ομίλου BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH. Ο Όμιλος προέκυψε από την κοινοπραξία, η οποία συστάθηκε το 1967 μεταξύ της Robert Bosch GmbH (Στουτγάρδη) και της Siemens AG (Μόναχο).  Έχει την έδρα του στο Μόναχο της Γερμανίας, και είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής οικιακών συσκευών στον κόσμο και ο πρώτος στην Ευρώπη.  H γκάμα προϊόντων του περιλαμβάνει ολόκληρο το φάσμα μοντέρνων οικιακών συσκευών: κουζίνες, πλυντήρια πιάτων, πλυντήρια ρούχων, στεγνωτήρια, ψυγεία, καταψύκτες, ηλεκτρικές σκούπες, κλιματιστικά και μικροσυσκευές. Η BSH Οικιακές Συσκευές Α.Β.Ε. έχει την έδρα της στην Κηφισιά, όπου και στεγάζονται ο εμπορικός τομέας, ο τομέας μάρκετινγκ και το κεντρικό τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών (customer service). Διαθέτει υποκαταστήματα πωλήσεων σε Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Κύπρο, εργοστάσιο παραγωγής  οικιακών συσκευών στον Αγ. Ι. Ρέντη και κέντρο διανομής στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Η TÜV HELLAS είναι Φορέας Επιθεώρησης και Πιστοποίησης, μέλος του TÜV NORD GROUP. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987 παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης, σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Ανταποκρινόμενη στην τάση της ελληνικής επιχειρηματικής αγοράς αναφορικά με την αξιολόγηση της επίδοσης των εταιριών στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, η TÜV HELLAS (TÜV NORD) παρέχει υπηρεσίες για την ανεξάρτητη επαλήθευση και τη διασφάλιση της ακρίβειας και της αξιοπιστίας των στοιχείων που αναγράφονται στους Κοινωνικούς Απολογισμούς που δημοσιεύονται σε ετήσια βάση.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο