Τα νέα των μελών μας

Radisson Blu Park Hotel: Έκθεση Βαρλάμη στο ξενοδοχείο Radisson Blu Park

 

Πίνακες με λουλούδια και φυτά παρουσιάζει στο ξενοδοχείο Radisson Blu Park, στη Λεωφ. Αλεξάνδρας, ο Βαρλάμης. Ο ζωγράφος αρχιτέκτονας μας θυμίζει την ομορφιά της φύσης, την ομορφιά αυτή που κάνει τον Ντοστογιέφσκι να αναφωνήσει:

«Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»

Η ομορφιά αυτή που μας φέρνει κοντά στο Θεό, γιατί ποιόν άλλο μπορούμε να σκεφτούμε όταν στεκόμαστε μπροστά σε τέτοιο κάλλος. Και η ομορφιά αυτή έχει διπλή σημασία, μέσα και έξω. Έξω με τη φύση, τα λουλούδια, τα φυτά, τους λόφους και τα βουνά, τη θάλασσα και τον ουρανό, και μέσα, με την ψυχή μας.

Ιδιαίτερα στις μέρες μας τα λόγια του Ντοστογιέφσκι, μας δίνουν ελπίδα και οι πίνακες του Βαρλάμη φέρνουν στο κέντρο της Αθήνας αυτή την ομορφιά στην οποία πάντα μπορούμε να ελπίζουμε, την ομορφιά που θα μας χαρίσει αρμονία, ηρεμία και υπομονή, την ομορφιά που θα μας δώσει χαρά και αισιοδοξία με τα χρώματα και την ενέργειά της. Την ομορφιά που θα μας συνδέσει με το θεϊκό στοιχείο που έχουμε και δεν είναι άλλο από την ψυχή μας.

Και τα λουλούδια του καλλιτέχνη μας δεν μαραίνονται ποτέ, λάμπουν και παρουσιάζουν το θαύμα της φύσης. Η συλλογή του Βαρλάμη με τα ρόδα και την παραδείσια βλάστηση σηματοδοτεί την επιμονή του καλλιτέχνη να φέρει θετικές όμορφες εικόνες γεμάτες χαρά και αισιοδοξία.

…Μονάχα η Ομορφιά είναι ανεξήγητη, άπιαστη, άναρχη και ατελείωτη. Αθάνατη! Θεϊκή! Χωρίς Αρχή και Τέλος. Και βασικά Απροσπέλαστη.

Δεν την διαλέγεις. Σε διαλέγει! Για να δείξεις στους Εκλεκτούς ένα ελάχιστο μέρος από το Φως της Συμπαντικής Αρμονίας! … Κι όποιος πάρει το μήνυμα, καταλαβαίνει το πώς και το γιατί αναπνέει, βλέπει, ακούει, ζει! Από πού έρχεται και πού πάει… Στη ζωγραφική σου, γράφει ο Μίκης θεοδωράκης στον Ευθύμη Βαρλάμη, κυριαρχεί το «ανεξήγητο». Απόδειξη πως είσαι ένας «Εκλεκτός» επιλεγμένος από την μυστηριακή δύναμη που αποκαλύπτει την Ομορφιά σαν αντανάκλαση από το Φως της Συμπαντικής Αρμονίας…

Η διεύθυνση του ξενοδοχείου εξασφάλισε τα πρωτότυπα αυτά έργα από το Μουσείο Τέχνης της Αυστρίας το οποίο διαχειρίζεται το έργο του διεθνούς φήμης έλληνα καλλιτέχνη και τα προσφέρει στους πελάτες και φίλους αλλά και στο ευρύ κοινό.

Η έκθεση άνοιξε στις 26/2/2014 και θα διαρκέσει έως τις 10/4/2014.

Λίγα λόγια για το ξενοδοχείο:

Το Radisson Blu Park Hotel Athens με την ένταξη του στο διεθνή όμιλο Carlson Rezidor Hotel Group, το ιστορικό ParkHotel, απέναντι από το Πεδίο του Άρεως μετονομάστηκε σε Radisson Blu Park Hotel Athens. Το χαρακτηρίζουν η φιλοσοφία Yes I can, η ολική “αναγέννηση” του σε ύφος “urbannature” και το rooftoprestaurant StAstra” με την πισίνα και τη μαγευτική θέα στην Ακρόπολη.

 

Με κεντρικό θέμα τη φύση και τη φιλική εξυπηρέτηση ενός boutique ξενοδοχείου, το Radisson Blu Park Hotel συνδυάζει το ιδιαίτερο design και την τέχνη με την άνεση και την πολυτέλεια και το καθιστούν ένα νέο προορισμό στο κέντρο της πόλης.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο