Τα νέα των μελών μας

Porto Carras Grand Resort: Συμμετοχή στο πρόγραμμα «Καθαρά Χέρια»

 

Το Porto Carras Grand Resort, το πληρέστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Ελλάδα, βραβευμένο εννέα φορές από το Conde Nast Traveller, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την στήριξη και τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης συλλογής χρησιμοποιημένων σαπουνιών από ξενοδοχεία, «Καθαρά Χέρια». Η δράση της οργάνωσης ξεκίνησε το 2012 έχοντας διπλή  αποστολή, την μείωση των αποβλήτων και παράλληλα την βελτίωση της παγκόσμιας υγείας.

Το συγκρότημα Porto Carras στα πλαίσια της  “πράσινη πολιτικής” εντάσσει στο πρόγραμμα και τα τρία ξενοδοχεία, Porto Carras Meliton 5*, Porto Carras Sithonia 5*, Villa Galini.

Τα «Καθαρά Χέρια» είναι η πρώτη οργάνωση υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος αυτού του είδους στην Ελλάδα.

Η οργάνωση εκτιμά ότι περισσότερα από 800,000 σαπούνια απορρίπτονται εβδομαδιαίως στην Ελλάδα. Σκοπός της οργάνωσης είναι η με κάθε πρόσφορο και νόμιμο τρόπο συλλογή υπολειμμάτων σαπουνιού από τα ξενοδοχεία και έπειτα από ανακύκλωση και απολύμανση, η μετατροπή τους σε νέα σαπούνια και προώθησή τους σε φτωχές οικογένειες, σε σχολεία, σε γηροκομεία, κοινωνικά παντοπωλεία, καθώς και σε αναπτυσσόμενα κράτη.

Πρωταρχικός στόχος του συγκροτήματος Porto Carras ήταν και είναι η ανάπτυξη του οικολογικού και εναλλακτικού τουρισμού με πλήρη σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, στην οικολογική ισορροπία και πάνω απ’ όλα στον άνθρωπο.

Με ένα πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα επενδυτικό πρόγραμμα, το Porto Carras Grand Resort εδώ και 14 χρόνια έχει καταφέρει να αποτελεί παγκόσμιο κέντρο ποιοτικού, οικολογικού τουρισμού, θέτοντας στο επίκεντρο κάθε προσπάθειας και δράσης τη μέριμνα για την προστασία και την ενίσχυση του περιβάλλοντος.

Πιστό στη φιλοσοφία του για υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και προσανατολισμένο στην αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος, το Porto Carras έχει λάβει πλειάδα βραβείων και πιστοποιήσεων που το επιβεβαιώνουν.

Μεταξύ άλλων, το 2013 απέσπασε το βραβείο Greece’s Leading Family Resort από τα World Travel Awards, τρείς (3) γαλάζιες σημαίες για τις παραλίες και για τη Μαρίνα, πιστοποίηση ISO 9001 για τις εγκαταστάσεις του, πιστοποιητικό από την TUV Hellas για την κατασκευή και ασφαλή λειτουργία όλων των χώρων που προορίζονται για παιδιά στο συγκρότημα ως επίσης και όλων των πισίνων, lagoons, πισίνων θαλασσοθεραπειών κλπ. Οι διακρίσεις όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς πιστό στη «πράσινη πολιτική» του το Porto Carras Grand Resort βραβεύεται για πέντε (5) συνεχή έτη με τo Green Key Eco Label.

Πέρα των ανωτέρω, το Porto Carras συμμετέχει επίσης στο πρόγραμμα ανακύκλωσης α.-) γυάλινων και πλαστικών συσκευασιών, β.-) αποβλήτων ειδών ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, γ.-) υπολειμμάτων ελαίου από τις κουζίνες των εστιατορίων του ως επίσης και λιπών από την συλλογή τους που γίνεται στους σύγχρονους λιποσυλλέκτες που είναι εγκατεστημένοι στο συγκρότημα σε συνεργασία με ειδικές εταιρίες, και δ.-)  σεντινών και ελαίων μηχανών σκαφών από την μαρίνα σε συνεργασία με κατάλληλες για το σκοπό αυτό εταιρίες.    

Είμαστε περήφανοι που υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Καθαρά Χέρια», για τη βελτίωση τόσο του περιβάλλοντος όσο και της παγκόσμιας υγείας.

Συνεπείς στο όραμά μας συνεχίζουμε τις προσπάθειες αποδεικνύοντάς το έμπρακτα, αποτελώντας παράλληλα πρότυπο οικολογικής ευαισθητοποίησης και δράσης για όλους.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο