Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, η εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες», τo Σαββατοκύριακο 14-15 Μαΐου στο Κτήμα Πόρτο Καρράς. Οι επισκέπτες είχαν τη μοναδική ευκαιρία να περιηγηθούν στη θρυλική Villa Galini, τους Αμπελώνες και το Οινοποιείο, να απολαύσουν οινικές περιπλανήσεις γνωριμίας και ανακάλυψης του ιστορικού Κτήματος Πόρτο Καρράς, αλλά και να γευθούν ένα ξεχωριστό Μενού Γευσιγνωσίας στο Porto Carras Grand Resort!
Στην Αίθουσα Γευσιγνωσίας «Μελισσάνθη» πραγματοποιήθηκαν κάθετες γευστικές δοκιμές σε σπάνιες ετικέτες του Κτήματος καθώς και δωρεάν γευστικές δοκιμές των ετικετών της φρέσκιας σοδειάς, συνοδεία εκλεκτών εδεσμάτων από τον Chef του Porto Carras Grand Resort. Οι μικροί επισκέπτες απασχολήθηκαν δημιουργικά σε ειδικές εκδηλώσεις, όπως γνωριμία με το αμπέλι στον πειραματικό αμπελώνα δίπλα στο οινοποιείο, μαθήματα μαγειρικής για παιδιά και κατασκευές χειροτεχνιών με θέμα το κρασί.
Παρουσιάστηκε έκθεση φωτογραφιών του Κτήματος από ανέκδοτο υλικό, ενώ πραγματοποιήθηκαν ειδικές Προβολές στα θέματα: “Από το Αμπέλι στο Κρασί ”, “ Η τέχνη της Γευσιγνωσίας”, “Η Σύγχρονη Διαχείριση Αποβλήτων στο Κτήμα Πόρτο Καρράς” με σχετικές παρουσιάσεις από τους εξειδικευμένους Συνεργάτες του Τμήματος. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., κ. Γεώργιος Κατσάγγελος και οι φοιτητές του, που φιλοτέχνησαν θέματα σε σχέση με το κρασί και το Κτήμα Πόρτο Καρράς. Η εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες» ήταν μία ακόμη εξαίρετη πρωτοβουλία της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα Βορείου Ελλάδος (ΕΝΟΑΒΕ), στην οποία και ανταποκρίθηκε το Κτήμα Πόρτο Καρράς, το κορυφαίο ελληνικό Κτήμα με τον μεγαλύτερο ενιαίο βιολογικό Αμπελώνα της Ελλάδος.