Σκαρφαλωμένο στους ηφαιστειακούς γκρεμούς της Οίας, το Lure Restaurant στο Mystique, a Luxury Collection Hotel, μέλος του Ομίλου Empiria, αποτελεί έναν προορισμό που ενώνει την αυθεντική αιγαιοπελαγίτικη γεύση με τη σύγχρονη γαστρονομική δημιουργία.
Πέρα από ένα εστιατόριο, το Lure είναι ένα ταξίδι μέσα από τη γαστρονομία στην καρδιά της Σαντορίνης. Με το όνομά του εμπνευσμένο από τη λέξη «δέλεαρ», το Lure προσκαλεί τους επισκέπτες σε μια εμπειρία που συνδυάζει τοπικά υλικά, καθαρές γεύσεις και μια φιλοσοφία zero waste — όλα μέσα από την οπτική ενός fine dining concept που συνδέεται βαθιά με τον τόπο και τη φυσική του ενέργεια.
Στην κουζίνα ηγείται ο Θάνος Φέσκος, βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin και με εντυπωσιακή πορεία σε εμβληματικά εστιατόρια της Κοπεγχάγης και της Αθήνας. Μαζί με τον Head Chef Χρήστο Νικολοκόπουλο, επανερμηνεύουν την κυκλαδίτικη κουζίνα με γνώση, δημιουργικότητα και απόλυτο σεβασμό στην εποχικότητα. «Στο Lure δεν μαγειρεύουμε απλώς· είμαστε σε ανοιχτό διάλογο με το Αιγαίο. Εργαζόμαστε με ακρίβεια αλλά αποδεχόμαστε την ατέλεια, αφήνοντας τα υλικά να μας καθοδηγήσουν, όπως έκαναν και οι γενιές πριν από εμάς», εξηγεί ο Chef Φέσκος. Το μενού του Lure αποτελεί μια εξερεύνηση: από τοπικά λαχανικά και άγρια βότανα του νησιού, μέχρι θαλασσινά που καταφθάνουν καθημερινά και σπάνια κυκλαδίτικα υλικά όπως η λευκή μελιτζάνα και το κατσούνι.
Όλα παρασκευάζονται με φροντίδα, σε τεχνικές που κυμαίνονται από ψήσιμο σε κάρβουνο έως house-made αλλαντικά και εκχυλίσεις από φλούδες εσπεριδοειδών και βότανα, υλοποιώντας στην πράξη μια zero-waste προσέγγιση. Το μενού συμπληρώνει το Aegean alchemy, μια ιδέα κρασιού και ποτού, που αναδεικνύει τον μοναδικό χαρακτήρα των terroirs της Σαντορίνης, μέσα από επιλεγμένες τοπικές ετικέτες και συνδυασμούς που υποστηρίζουν τη γευστική εμπειρία χωρίς να την επισκιάζουν.
Η εμπειρία κορυφώνεται στο Aegean Balcony, τον ιδιωτικό χώρο γευσιγνωσίας με θέα το ηφαίστειο, που προσφέρει πέντε ή επτά πιάτα σχεδιασμένα αποκλειστικά για τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας.