Τα νέα των μελών μας

ΔΑΑ: 14ο Συνέδριο Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών ΔΑΑ

 

Τις αεροπορικές εταιρείες που κατέγραψαν την πιο επιτυχημένη αναπτυξιακή πορεία κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, βράβευσε και φέτος ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Συνεδρίου Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών που διοργανώνει το αεροδρόμιο σε ετήσια βάση.

Το 14ο Συνέδριο Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών του ΔΑΑ πραγματοποιήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων η επισκόπηση της αεροπορικής αγοράς για το έτος «σταθεροποίησης» 2013 καθώς και οι αισιόδοξες προβλέψεις για την εξέλιξη της κίνησης το 2014, η  πολιτική κινήτρων για τη διατήρηση και την τόνωση της αεροπορικής κίνησης, οι δράσεις του αεροδρομίου της Αθήνας με στόχο την  ενίσχυση της ελκυστικότητας της πόλης και της δυναμικής της ως προορισμού και η είσοδος του αεροδρομίου στο χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Επιπλέον, στο πλαίσιο του Συνεδρίου, παρουσιάστηκαν θέματα όπως οι τάσεις και οι μελλοντικές προκλήσεις για τη διεθνή αγορά αερομεταφορών, οι δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση της τουριστικής περιόδου για την Αθήνα, η στρατηγική μάρκετινγκ προορισμού στην περίπτωση της Τουρκίας και της Κροατίας από ειδικούς προσκεκλημένους ομιλητές* και, τέλος, η διεθνής εμπειρία ως προς τα οφέλη της παρουσίας αεροδρομίων και αεροπορικών εταιρειών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών επιβράβευσε την αναπτυξιακή δυναμική που κατέγραψαν οι αεροπορικές εταιρείες το 2013, σημειώνοντας αυξημένα ποσοστά επιβατικής κίνησης στα τακτικά δρομολόγιά τους από και προς την Αθήνα.

Ακολουθούν αναλυτικά τα βραβεία που απένειμε ο ΔΑΑ στις αεροπορικές εταιρείες:

A. Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία μεταξύ των 10 εταιρειών που κατέγραψαν την υψηλότερη επιβατική κίνηση το 2013

Q  H Turkish Airlines τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία μεταξύ των 10 εταιρειών που κατέγραψαν την υψηλότερη επιβατική κίνηση το 2013, ενώ η Alitalia και η Aegean Airlines έλαβαν ειδική τιμητική διάκριση. 

 Β.   Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία με δρομολόγιο χαμηλής επιβατικής κίνησης (ThinRoute)

 Q  Το βραβείο κατέκτησε η Royal Jordanian για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση της ετήσιας επιβατικής της κίνησης μέσα στο 2013, ενώ η Pegasus Airlines έλαβε ειδική τιμητική διάκριση.

 Γ.   Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία με εποχικό δρομολόγιο

 Q  Το βραβείο κατέκτησε η Norwegianγια τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση της ετήσιας επιβατικής κίνησης κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου 2013, ενώ η USAirways και η AirTransat  έλαβαν ειδική τιμητική διάκριση. 

 Δ.   Βραβείο Κορυφαίου Ευρωπαϊκού Προορισμού

 Q  Το βραβείο κατέκτησε η British Airways για τη μέγιστη συμβολή της στην ανάδειξη του Λονδίνου ως Κορυφαίου Ευρωπαϊκού Προορισμού.

 Ε.   Βραβείο Κορυφαίου Προορισμού εκτός Ευρώπης

 Q  Το βραβείο κατέκτησε η Emirates για τη μέγιστη συμβολή της στην ανάδειξη του Ντουμπάι ως Κορυφαίου προορισμού εκτός Ευρώπης.

 ΣΤ. Βραβείο για τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες ανά γεωγραφική περιοχή (υψηλότερη ποσοστιαία αύξηση επιβατικής κίνησης 2013 /2012)

 Q  Η Aegean Airlines βραβεύθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά εσωτερικού

Q  H εταιρεία Turkish Airlines τιμήθηκε στην κατηγορία αυτή ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία για την αγορά της Δυτικής Ευρώπης, ενώ ειδική τιμητική διάκριση έλαβαν οι SASScandinavianAirlinesκαι η Alitalia.

 Q  Η Aegean Airlines βραβεύθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης. Τιμητική διάκριση έλαβαν η Aeroflot και η Tarom.

 Q  Η ElAlIsrael Airlinesτιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά της Μέσης Ανατολής.  Στην ίδια κατηγορίαη Emirates και η Middle East Airlines έλαβαν ειδική τιμητική διάκριση.

Q  Η Egypt Airτιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά της Αφρικής.

Q  H Air China τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά της Ασίας.

 Q  Η εταιρεία Aegean Airlines τιμήθηκε επιπλέον ως η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αύξηση αριθμού επιβατών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το 2013, ενώ έλαβαν ειδική τιμητική διάκριση η Turkish Airlines και η ElAlIsrael Airlines.

 Ειδικά βραβεία:

 Q  Η Aegean Airlines τιμήθηκε ως η δημοφιλέστερη αεροπορική εταιρεία για το 2013 μεταξύ των Ευρωπαίων επιβατών του αεροδρομίου της Αθήνας (πηγή: έρευνα ΔΑΑ, επίσημα ετήσια στατιστικά στοιχεία).

 Q  Η Emirates τιμήθηκε ως η δημοφιλέστερη αεροπορική εταιρεία για το 2013 μεταξύ των υπόλοιπων διεθνών επιβατών του αεροδρομίου της Αθήνας (πηγή: έρευνα ΔΑΑ, επίσημα ετήσια στατιστικά στοιχεία).

 * Οι ειδικοί ομιλητές του φετινού συνεδρίου ήταν:

  • κ. Χριστόφορος Καπαρουνάκης, Αντιπρόεδρος Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού
  • κ. Ιωσήφ Πάρσαλης, Γενικός Διευθυντής, Marketing Greece
  • Dr Rafael Echevarne, Director Economics and Program Development, ACI World
  • Mr Luis Fonseca de Almeida, Regional Director of the ICAO EURNAT (European & North Atlantic Office)
  • Mr Tim-Jasper Schaaf, Director Marketing and Sales, IATA
  • Mrs Asli Gundogdu Aksungur, Tourism and Cultural Attaché, Turkish Tourist Board
  • Mr Igor Borojević, Market Planning, Analysis and Strategy Department Manager, Croatian National Tourist Board
  • Mr David McMullen, Vice President, SimpliFlying 
  • κ. Σταύρος Κοντακτσής, VP / Strategy Director, avakon+
  • Συντονιστής σε ειδικό πάνελ ήταν ο δημοσιογράφος Χ. Ντιγριντάκης

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο