Τα νέα των μελών μας

ΑΙΑ: ACES – Athens: 2ο Συμπόσιο κορυφαίων στελεχών αεροδρομίων στην Αθήνα με πρωτοβουλία του ΔΑΑ

 

 

Το 2ο Συμπόσιο κορυφαίων στελεχών αεροδρομίων (ACES – Athens, 2nd Airport Chief Executives’ Symposium), μια ιδρυτική πρωτοβουλία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, πραγματοποιήθηκε και φέτος με ιδιαίτερη επιτυχία στις 18 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Στόχος του ACES είναι η ανάδειξη της σχέσης των αερομεταφορών και των αεροδρομίων ειδικότερα, με την οικονομία των προορισμών που εξυπηρετούν, αλλά και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού.

Σε μια ιδανική τοποθεσία παγκόσμιας ακτινοβολίας, στο Μουσείο της Ακρόπολης, περισσότεροι από 140 κορυφαίοι εκπρόσωποι του χώρου των αερομεταφορών αλλά και του διεθνούς τραπεζικού, οικονομικού και τουριστικού κλάδου, ανταποκρίθηκαν στο φετινό κάλεσμα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και επικεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του 2ου  ACES στην αλληλεξάρτηση του τομέα των αερομεταφορών με τις οικονομικές εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της διεθνούς αυτής συνάντησης, ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία του αεροδρομίου για την ενίσχυση της εθνικής εκστρατείας για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, δημιουργώντας ένα «βήμα» γνώμης στο αεροδρόμιο για τους επιβάτες και τους επισκέπτες της πόλης.

Στην εναρκτήρια ομιλία της, η Υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, αναφέρθηκε στις πολύ θετικές εξελίξεις που συντελέσθηκαν στον ελληνικό τουρισμό τον τελευταίο χρόνο, καθώς και στις προοπτικές και στο μελλοντικό σχεδιασμό, αλλά και στο συσχετισμό της ενίσχυσης της ελκυστικότητας του προορισμού με τις εξελίξεις στις αερομεταφορές.

Εκπροσωπώντας το Δήμαρχο της Αθήνας, ο κ. Αλέξης Γαληνός, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ), αναφέρθηκε στις προσπάθειες για την αναβάθμιση της πόλης αλλά και την ανάδειξή της ως τουριστικού προορισμού.

Στη συνέχεια, με την ευκαιρία της παρουσίας στο Συμπόσιο κορυφαίων στελεχών από το χώρο των αερομεταφορών, αλλά και του τουρισμού και της διεθνούς οικονομικής κοινότητας, ο κεντρικός ομιλητής του Συμποσίου, Dr. Charles E. Schlumberger, της World Bank / Transport Division,  παρουσίασε, με ιδιαίτερα διαδραστικό τρόπο, την ενότητα «Η παγκόσμια οικονομική κατάσταση και οι επιπτώσεις της στον κλάδο των αερομεταφορών».

Ο CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννης Παράσχης, δήλωσε με την ευκαιρία του Συμποσίου:

«Το Συμπόσιο ACES – Athens αποτελεί μία πρωτοβουλία μοναδική στο είδος της, με ιδιαίτερη σημασία για το αεροδρόμιό μας, αλλά και για την πόλη της Αθήνας γενικότερα. Στο πλαίσιο της αποτίμησης της συνεργασίας μας με 18 αεροδρόμια σε όλον τον κόσμο, η οποία ξεκίνησε πέρυσι κατά το 1ο ACES και προέβαλε την Αθήνα σε 170 εκατομμύρια επιβάτες, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλα τα συνεργαζόμενα αεροδρόμια για την εξαιρετική υποστήριξη. Φέτος, σε μια πολύ θετική στιγμή για την Αθήνα ως προορισμό, υποδεχθήκαμε με μεγάλη χαρά τους εκλεκτούς προσκεκλημένους μας, εκπροσώπους της διεθνούς επιχειρηματικότητας, σε έναν τόπο με ιδιαίτερο συμβολισμό, το λαμπρό Μουσείο της Ακρόπολης.»

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο