Τα νέα των μελών μας

Aegean Airlines: Star Alliance – Ξεκίνησε η λειτουργία του νέου τερματικού σταθμού 2 στο αεροδρόμιο Heathrow

 

Ο νέος τερματικός σταθμός 2 –η στέγη της Star Alliance στο Heathrow– ανοίγει τις πύλες του για να καλωσορίσει τους πρώτους επιβάτες, σηματοδοτώντας έτσι την απαρχή μιας νέας ταξιδιωτικής εμπειρίας για τους 12 εκατομμύρια επιβάτες της Star Alliance που χρησιμοποιούν αυτό το παγκοσμίου φήμης αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου κάθε χρόνο.

Η αεροπορική εταιρεία United, μέλος της Star Alliance, είναι η πρώτη που θα μετεγκατασταθεί στις νέες εγκαταστάσεις, γνωστές ως Τερματικός Σταθμός 2 | ο Τερματικός Σταθμός της Βασίλισσας για την Αυτού Μεγαλειότητα  Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ. Και οι 23 εταιρείες-μέλη της Star Alliance που χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο Heathrow πρόκειται να μετεγκατασταθούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που όλες οι αεροπορικές εταιρείες θα συστεγάζονται σε αυτό το αεροδρόμιο.

«Μετά από πολλά χρόνια σχεδιασμού και κατασκευής, δοκιμών αλλά και βελτιστοποίησης, εμείς στη Star Alliance είμαστε υπερήφανοι που καλωσορίζουμε τους πρώτους επιβάτες στο νέο τερματικό σταθμό», δήλωσε ο CEO της Star Alliance, Mark Schwab. «Είναι εξαιρετική τύχη που ένα από τα πέντε ιδρυτικά μας μέλη, η United, πραγματοποιεί τις πρώτες της πτήσεις από το συγκεκριμένο τερματικό σταθμό, ο οποίος θέτει νέα πρότυπα εξυπηρέτησης των πελατών της Συμμαχίας και αδιάλειπτης εμπειρίας ταξιδίου σε αυτό το ξεχωριστό κομβικό αεροδρόμιο».

H πρώτη πτήση που αφίχθη στο νέο τερματικό σταθμό του Heathrow πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία United, με αριθμό UA 958 η οποία αναχώρησε από το Σικάγο και προσγειώθηκε στις 05.43 τοπική ώρα, φτάνοντας στην πύλη B38 στις 05:49, έξι λεπτά νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα άφιξης.  Το αεροσκάφος Boeing 767-300 μαζί με το πλήρωμα μετέφερε συνολικά 178 επιβάτες.

Ο τερματικός σταθμός 2, σχεδιασμένος από τον αρχιτέκτονα Luis Vidal, κατασκευάστηκε από κοινού με την εταιρεία Heathrow, τη Star Alliance και τους αερομεταφορείς-μέλη της, με στόχο να δημιουργηθεί ένας πραγματικά ενιαίος κόμβος σε ένα από τα πιο φημισμένα διεθνή αεροδρόμια στον κόσμο.

Βελτιστοποιημένες για τον αεροπορικό ταξιδιώτη τού σήμερα, οι εγκαταστάσεις των 23 αεροπορικών εταιρειών της Star Alliance έχουν ενοποιηθεί σε πρωτοφανή επίπεδα, θέτοντας τις βάσεις για εξαιρετική ποιότητα στην εξυπηρέτηση πελατών. Μόλις ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση όλων των αεροπορικών εταιρειών, οι ανταποκρίσεις για τους μετεπιβιβαζόμενους επιβάτες θα είναι πιο ομαλές από ποτέ στο αεροδρόμιο Heathrow, με τυποποιημένο ελάχιστο χρόνο ανταπόκρισης μόλις τα 60 λεπτά.

Οι ημερομηνίες μετεγκατάστασης για τις υπόλοιπες 22 αεροπορικές εταιρείες έχουν προγραμματιστεί προσεκτικά ούτως ώστε να διασφαλιστεί ότι κάθε ομάδα αεροπορικών εταιρειών έχει τον απαραίτητο χρόνο για να εγκαταστήσει τις λειτουργίες της πριν ξεκινήσει η μετεγκατάσταση του επόμενου αερομεταφορέα.

Οι Air Canada, Air China και ANA θα είναι οι επόμενες εταιρείες που θα μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους στον Τερματικό Σταθμό 2 στις 18 Ιουνίου. Τον Ιούλιο θα γίνει η μετεγκατάσταση των AEGEAN, EVA Air, THAI και Turkish Airlines, και της Avianca, η οποία θα εγκαινιάσει ένα νέο δρομολόγιο μεταξύ Λονδίνου και Μπογκοτά στις 4 Ιουλίου.

Μετά από μία ανάπαυλα για την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών των Ευρωπαίων, οι μεταγκαταστάσεις θα συνεχιστούν το Σεπτέμβριο με τις EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, Scandinavian Airlines και Singapore Airlines. Τέλος, τον Οκτώβριο θα «αφιχθούν» οι Air New Zealand, Asiana Airlines, Austrian, Brussels Airlines, Croatia Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa, South African Airways, SWISS και TAP Portugal.

Οι επιβάτες θα έχουν μία θετική νότα στο ταξίδι τους, χάρις στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του τερματικού σταθμού, που χρησιμοποιεί φυσικό φωτισμό για να δημιουργηθεί μια άνετη και ευάερη ατμόσφαιρα. Ο χώρος ελέγχου εισιτηρίων τύπου open plan βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο χώρο ελέγχου αποσκευών. Οι επιβάτες εξέρχονται από το χώρο ελέγχου επιβατών, που βρίσκεται στο επάνω επίπεδο μιας αίθουσας διεθνών αναχωρήσεων σε δύο επίπεδα, με ανεμπόδιστη θέα στον εξωτερικό χώρο του αεροδρομίου.

Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα του σχεδιασμού των ροών επιβατών του σταθμού. Οι αναχωρούντες και αφικνούντες επιβάτες διασχίζουν το κτίριο σε διαφορετικά επίπεδα, ακολουθώντας σαφή σήμανση, ενώ οι επιβάτες ανταπόκρισης ακολουθούν ξεχωριστή διαδρομή από την πύλη άφιξης στο χώρο ελέγχου αποσκευών προτού ενσωματωθούν κι αυτοί στη ροή των αναχωρούντων επιβατών.

Η τεχνολογία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας του τερματικού σταθμού και θα δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιείται σε κάθε σημείο του τερματικού σταθμού ώστε να έχει ο επιβάτης τον έλεγχο του ταξιδιού του. Ο χώρος ελέγχου των εισιτηρίων είναι σχεδιασμένος ειδικά με γνώμονα την ταχύτητα και την αποδοτικότητα. Οι αεροπορικές εταιρείες ομαδοποιούνται σε ζώνες, ενώ κάθε επιβάτης μπορεί να χρησιμοποιήσει μια σειρά από 81 κοινόχρηστα αυτόματα μηχανήματα εξυπηρέτησης για να κάνει check-in ή/και για να εκτυπώσει μια ετικέτα για τη χειραποσκευή του πριν προχωρήσει στο σημείο όπου θα την παραδώσει στον εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρείας.

Για τους πελάτες First Class, Business Class και Star Alliance Gold διατίθενται οι γνωστοί χώροι ελέγχου εισιτηρίων με πλήρη εξυπηρέτηση. Οι επιβάτες κατηγορίας Premium έχουν κι αυτοί την επιλογή να παρακάμψουν τις ουρές στους ελέγχους των αποσκευών.

Στις οκτώ από τις 12 πύλες στο δορυφορικό κτίριο Β του τερματικού σταθμού 2 επιτρέπεται η επιβίβαση χωρίς επίδειξη της κάρτας επιβίβασης στον υπάλληλο, με άλλα λόγια, οι επιβάτες απλά περνούν από μια μηχανική μπάρα για να επιβιβαστούν.

Στη διάθεση των επιβατών κατηγορίας Premium, αλλά και των προνομιούχων μελών Star Alliance Gold, θα βρίσκονται τέσσερα lounges τα οποία έχουν τοποθετηθεί στο κύριο κτίριο του τερματικού σταθμού και στο δορυφορικό κτίριο, έτσι ώστε οι επιβάτες αυτής της κατηγορίας να μπορούν να ξεκουραστούν λίγο πριν περάσουν την πύλη για την επιβίβαση.

Οι 23 αεροπορικές γραμμές της Star Alliance που εξυπηρετούν το Heathrow είναι οι: Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Avianca*, Brussels Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, EVA Air, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, SWISS, TAP Portugal, Turkish Airlines, THAI, και United.

Μαζί πραγματοποιούν πάνω από 121 πτήσεις ημερησίως σε 45 προορισμούς σε 25 χώρες. Καθεμία από τις πτήσεις αυτές λειτουργεί ως πύλη για το πλήρες δίκτυο της Συμμαχίας που αριθμεί πάνω από 18.000 καθημερινές πτήσεις σε 1.269 αεροδρόμια σε 193 χώρες.

Ο σημαντικός κόμβος της Star Alliance στο αεροδρόμιο Heathrow αναμένεται να επιδράσει καταλυτικά στην αύξηση της παγκόσμιας κίνησης επιβατών προς το Λονδίνο αλλά και να καταστήσει πιο ελκυστικό το Heathrow ως αεροδρόμιο διεθνών ανταποκρίσεων. Επίσης, θα ενισχύσει το κύρος του αεροδρομίου Heathrow για τον διεθνή ταξιδιώτη που πραγματοποιεί πολύ συχνά ταξίδια.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο