Εκδηλώσεις

 Digital Workshop ΣΕΤΕ-ΑΑΔΕ για το myDATA

 O ΣΕΤΕ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας σύστασης Ομάδας Εργασίας για τα my DATA σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ, διοργάνωσε διαδικτυακό workshop με θέμα τις εξελίξεις στον τομέα των ξενοδοχείων που αφορούν στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA, στις  15 Νοεμβρίου 2022.

Κατά τη διάρκεια του workshop πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις από τους κ.κ. Γιάννη Λυδάκη, Group Financial Director, Mitsis Group of Companies, με θέμα «Δεδομένα εσόδων που διαβιβάζουν τα Ξενοδοχεία στη Ψηφιακή Πλατφόρμα myDATA για τα έτη 2021, 2022 και 2023»   και Λάμπρο Λαμπριανάκη, Γενικό Διευθυντή, Hit Hospitality Integrated Technologies SA με θέμα «Διαβίβαση παραστατικών ξενοδοχείων- myDATA».

Οι παρουσιάσεις συνόψισαν τα βασικά σημεία που επεξεργάστηκε η ομάδα εργασίας του ΣΕΤΕ τόσο για τα έτη 2021-2022,  όσο και για το 2023 και τις διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα προηγούμενα δύο έτη. 

Στην τοποθέτησή του, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος, ανέφερε ότι ο τουρισμός  στρατηγικά στηρίζει τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και ειδικότερα της φορολογικής αρχής. Έτσι, ενισχύεται ο υγιής ανταγωνισμός, ενώ παράλληλα με την αύξηση της φορολογητέας ύλης δημιουργούνται και προϋποθέσεις νέων φοροελαφρύνσεων για τις εταιρείες, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά τους.

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, κ. Γιώργος Πιτσιλής σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Το έργο αυτό είναι σημαντικό για όλους μας. Θέλω να σας ευχαριστώ όλους σας και κυρίως τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννη Ρέτσο για την πολύ θερμή και έμπρακτη στήριξη στο έργο το οποίο θα έλεγα ότι μόνο καλό κάνει. Εργαζόμαστε ώστε το εργαλείο αυτό να απλοποιηθεί και να διευκολύνει ακόμη περισσότερο».

Στο workshop τοποθετήθηκαν επίσης, οι κ.κ. Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, Μέλος ΔΣ ΣΕΤΕ και Επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας, Απόστολος Μπούτος, Σύμβουλος στο Γραφείο Διοικητή ΑΑΔΕ και Αντώνης Ντίνος, Προϊστάμενος Τμήματος Ά της Διεύθυνσης Ελέγχων ΑΑΔΕ.

Δείτε εδώ το σχετικό video

Την πρώτη παρουσίαση μπορείτε να τη δείτε εδώ και τη δεύτερη εδώ.

ΕΙΣΟΔΟΣ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο