Members Corporate News

Navigator Travel: Ο Όμιλος της Royal Caribbean ανακοινώνει πρωτοποριακές δοκιμές βιοκαυσίμων, επιταχύνοντας την ενεργειακή μετάβαση της βιομηχανίας της κρουαζιέρας

Το Celebrity Apex της Celebrity Cruises και το Symphony of the Seas της Royal Caribbean International θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή  χρήσης εναλλακτικών καυσίμων χάρη στις εκτεταμένες δοκιμές βιώσιμων βιοκαυσίμων αυτό το καλοκαίρι στην Ευρώπη

Φέτος το καλοκαίρι, ο όμιλος της Royal Caribbean (NYSE: RCL) θα θέσει ένα νέο ορόσημο στη χρήση εναλλακτικών καυσίμων όταν το Celebrity Apex της Celebrity Cruises και το Symphony of the Seas της Royal Caribbean International θα ταξιδεύουν στην Ευρώπη, χρησιμοποιώντας βιώσιμα βιοκαύσιμα για την κάλυψη μέρους των αναγκών των πλοίων σε καύσιμα. Η δοκιμή – ορόσημο θα συμβάλει σε κρίσιμα δεδομένα και στην έρευνα σχετικά με τις δυνατότητες του καυσίμου και την υποδομή της αλυσίδας εφοδιασμού που απαιτούνται για την προώθηση των φιλοδοξιών για εναλλακτικά καύσιμα της βιομηχανίας της κρουαζιέρας.

Κατά τη διάρκεια της τρίμηνης δοκιμής, το Celebrity Apex θα αναχωρεί από το λιμάνι του Ρότερνταμ και το Symphony of the Seas θα αναχωρεί από το λιμάνι της Βαρκελώνης χρησιμοποιώντας ένα μείγμα βιοκαυσίμων που μειώνει τις εκπομπές άνθρακα των πλοίων. Το μείγμα βιοκαυσίμων παράγεται με τον καθαρισμό των ανανεώσιμων πρώτων υλών, όπως τα έλαια και τα λίπη, και τον συνδυασμό του με το μαζούτ για τη δημιουργία ενός εναλλακτικού καυσίμου που είναι πιο καθαρό και πιο βιώσιμο.

«Τα βιοκαύσιμα θα διαδραματίσουν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στην επίτευξη, όχι μόνο των δικών μας στόχων απαλλαγής από τον άνθρακα, αλλά και ολόκληρου του ναυτιλιακού κλάδου βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που συνεχίζουμε να ωθούμε τη βιομηχανία μας στην διερεύνηση καινοτόμων λύσεων καυσίμων που μειώνουν τον αντίκτυπο του άνθρακα και στη διατήρηση της ζωντάνιας των ωκεανών που πλέουμε», δήλωσε ο Jason Liberty, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της Royal Caribbean.

Ο Όμιλος σχεδιάζει να αυξήσει τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων χαμηλών εκπομπών άνθρακα για να καλύψει τις ανάγκες των πλοίων του στόλου. Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών αυτό το καλοκαίρι, ο Όμιλος Royal Caribbean σχεδιάζει να κλιμακώσει τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων, συμπεριλαμβανομένων των βιοκαυσίμων, στα επερχόμενα ευρωπαϊκά καλοκαιρινά δρομολόγια.

«Με το βλέμμα στραμμένο σε ένα λαμπρό και βιώσιμο μέλλον, δεσμευόμαστε στη συνεργασία και την καινοτομία ώστε να διασφαλίσουμε ότι προσφέρουμε υπεύθυνα εξαιρετικές εμπειρίες διακοπών. Με την ολοκλήρωση των δοκιμών ελπίζουμε ότι θα ενισχύσουμε την ικανότητα των πλοίων μας να μειώνουν ουσιαστικά τις εκπομπές ρύπων και θα προωθήσουμε στρατηγικές συνεργασίες με προμηθευτές και λιμενικές αρχές για να διασφαλίσουμε ότι υπάρχει επαρκής διαθεσιμότητα βιοκαυσίμων και υποδομών για να γίνει πραγματικότητα η θαλάσσια ενεργειακή μετάβαση», δήλωσε ο Liberty.

Αυτό το σημαντικό βήμα στην αναζήτηση εναλλακτικών καυσίμων από τον Όμιλο της Royal Caribbean ακολουθεί τη δοκιμή βιοκαυσίμων στο Navigator of the Seas που έχει βάση την Καλιφόρνια, και το οποίο ήταν το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που απέπλευσε από λιμάνι των ΗΠΑ χρησιμοποιώντας ανανεώσιμο καύσιμο ντίζελ το περασμένο φθινόπωρο.

Με το ταξίδι βιωσιμότητας να ξεκινά πριν από περισσότερα από 30 χρόνια, ο Όμιλος της Royal Caribbean παρέμεινε σταθερός στη δέσμευσή του να καινοτομεί και να προωθεί τις απαραίτητες λύσεις για ένα καλύτερο μέλλον. Χτίζοντας ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο τεχνολογιών που βελτιώνουν την ενεργειακή απόδοση, την επεξεργασία νερού και τη διαχείριση απορριμμάτων, η δοκιμή βιοκαυσίμων είναι ένα βήμα που φέρνει την εταιρεία πιο κοντά στην επίτευξη του Destination Net Zero, του οράματός της για μηδενικές εκπομπές έως το 2050. Πληροφορίες για τις προσπάθειες βιωσιμότητας του Ομίλου είναι διαθέσιμες στο www.royalcaribbeangroup.com/sustainability.

Σχετικά με τον Όμιλο Royal Caribbean:

Ο Όμιλος Royal Caribbean (NYSE:RCL) είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες κρουαζιέρας στον κόσμο με στόλο 64 πλοίων που ταξιδεύουν σε περίπου 1.000 προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Στον Όμιλο της Royal Caribbean ανήκουν τρεις βραβευμένες εταιρείες κρουαζιέρας: η Royal Caribbean International, η Celebrity Cruises και η Silversea Cruises, ενώ έχει στην ιδιοκτησία του το 50% της κοινοπραξίας που εκμεταλλεύεται τις TUI Cruises και Hapag-Lloyd Cruises. Συνολικά οι εταιρείες του Ομίλου έως τις 31 Μαρτίου 2023 έχουν επιπλέον 10 πλοία υπό παραγγελία. Μάθετε περισσότερα στο:  www.royalcaribbeangroup.com ή στο  www.rclinvestor.com.

Σχετικά με το Navigator Travel

Ο ταξιδιωτικός οργανισμός Navigator Travel & Tourist Services  αποτελεί τον πλέον εξειδικευμένο οργανισμό στην Ελλάδα στον τομέα της κρουαζιέρας με υψηλή τεχνογνωσία στην απόλυτη εξυπηρέτηση του σύγχρονου ταξιδιώτη.

Από την ίδρυσή του το 1962, από τον Αναστάσιο Στυλιανόπουλο, έως σήμερα, το Navigator εμπιστεύονται όλοι σχεδόν οι πρωταγωνιστές της παγκόσμιας βιομηχανίας της κρουαζιέρας. Έτσι σήμερα, με επικεφαλής τον Ανδρέα Στυλιανόπουλο, ο Navigator είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος marketing και πωλήσεων σε Ελλάδα και Βουλγαρία της Royal Caribbean International, των Celebrity Cruises και Azamara Cruises σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία και στρατηγικός συνεργάτης των Silversea Cruises, Oceania Cruises  κ.α.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Please wait…

Register in our newsletter

In accordance with the provisions of the new General Regulation for the Protection of Personal Data EU 679/2016 (GDPR), SETE needs your consent to contact you in order to receive its newsletters. Please note that SETE contacts you via email.

To see SETE’s Personal Data Protection Policy, please click here.

Skip to content