Θέσεις ΣΕΤE

Βrexit

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί παραδοσιακά μια από τις μεγαλύτερες αγορές εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα που, το 2018, εισέφερε έσοδα σχεδόν € 2 δισ. στην εθνική οικονομία, ποσοστό μεγαλύτερο του 1% του ΑΕΠ. Επιπροσθέτως, η Βρετανία έχει πολύ ανεπτυγμένο κλάδο παροχής κάθε μορφής αεροπορικών υπηρεσιών είτε προς τελικούς καταναλωτές είτε προς επιχειρήσεις του κλάδου των αερομεταφορών.

Με δεδομένο ότι εντός των επομένων εβδομάδων αναμένεται η αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), ενώ δεν αποκλείεται πλέον η αποχώρηση αυτή να γίνει χωρίς συμφωνία (no-dealBREXIT), ο ΣΕΤΕ έχει θέσει υπόψη της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών, συγκεκριμένα θέματα τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Για να δείτε το Υπόμνημα ΣΕΤΕ προς την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, πατήστε εδώ. 

Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει αναρτήσει και επίσημη ιστοσελίδα σχετικά με το ίδιο θέμα με τις απαραίτητες πληροφορίες για συναλλαγές με το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς περιλαμβάνει ειδική θεματική ενότητα για επιχειρήσεις, όπως επίσης και θεματικές ενότητες με συχνές ερωτήσεις και επικοινωνία.

Η διεύθυνση URL της ιστοσελίδας είναι: https://brexit.gov.gr/ .

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο