Θέσεις ΣΕΤE

Παρέμβαση ΣΕΤΕ αναφορικά με την ενίσχυση της προσφοράς σε δρομολόγια

Προς τον

Κύριο Κωνσταντίνο Καραμανλή, Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

 

Κοινοποίηση:

Κύριο Χάρη Θεοχάρη, Υπουργό Τουρισμού

Κύριο Γιάννη Κεφαλογιάννη, Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών

 

Θέμα: Παρέμβαση ΣΕΤΕ αναφορικά με την ενίσχυση της προσφοράς σε δρομολόγια με αναδιάταξη των δρομολογίων της ΟΣΥ και σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ μέσω ΣΔΙΤ

 

 

Αθήνα, 20 Αυγούστου 2020

Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια Δελτίου Τύπου (07.08.2020) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για αναβάθμιση των ΜΜΜ και ειδικότερα αναφορικά με την ενίσχυση της προσφοράς σε δρομολόγια με αναδιάταξη των δρομολογίων της ΟΣΥ και σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ μέσω ΣΔΙΤ, σημειώνονται τα εξής:

Ο ΣΕΤΕ πάγια υποστηρίζει κάθε ενέργεια που συμβάλλει στη βελτίωση του αστικού και περιφερειακού συγκοινωνιακού έργου, τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και υπηρεσιών. Σε όλες τις περιπτώσεις θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι εκάστοτε συνθήκες, οι ανάγκες, οι διαθέσιμοι πόροι και φυσικά το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο.

Θεωρούμε ότι η προτεινόμενη ενέργεια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που αφορά σε απευθείας ανάθεση του αστικού συγκοινωνιακού έργου της Αττικής στα ΚΤΕΛ, δεν προάγει την έννοια δικαίου και ισονομίας. Όλες οι σχετικές διαδικασίες ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού του συγκοινωνιακού έργου θα πρέπει να προωθούν και να ενδυναμώνουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό, στοιχείο που ταυτόχρονα κινητοποιεί τις επιχειρήσεις να καινοτομούν και να στηρίζουν την απασχόληση.

Στην κατεύθυνση αυτή προτείνεται, αντί της σύμπραξης μεταξύ ΟΣΥ και ΚΤΕΛ, η άμεση προκήρυξη διαγωνισμού για την εκτέλεση του αστικού συγκοινωνιακού έργου τόσο στην Περιφέρεια Αττικής όσο και σε άλλες περιοχές και για όσο διάστημα απαιτηθεί με οικονομικά και ποιοτικά κριτήρια. Το επιχείρημα του χρονικά επείγοντος λόγω της πανδημίας Covid-19, νομίζουμε ότι καταρρίπτεται από τη χρονική διάρκεια της σχεδιαζόμενης σύμβασης, η οποία ξεπερνά κατά πολύ τις προσδοκώμενες επιπτώσεις της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχο οδικό επιβατικό έργο παρέχουν και τα Τουριστικά Λεωφορεία ΔΧ, που λόγω της υφιστάμενης κατάστασης και λόγω έλλειψης μεταφορικού έργου, ειδικά στην παρούσα δύσκολη φάση που διανύει ο τομέας, είναι επίσης σε θέση να συνδράμουν σε αυτή την κατεύθυνση.  

Με στόχο πάντα την προαγωγή της υγιούς επιχειρηματικότητας και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών σε πολίτες και επισκέπτες, παραμένουμε στη διάθεσή σας για τυχόν διευκρινήσεις.  

Με εκτίμηση,                                                                                            

Γιάννης Ρέτσος

Πρόεδρος ΔΣ                           

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο