Θέσεις ΣΕΤE

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 – Τουριστικές επιχειρήσεις

Προς τους κ.κ.

Χρήστο Σταϊκούρα, Υπουργό Οικονομικών

Θεόδωρο Σκυλακάκη, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών

 

Κοιν. κ.κ.

Χρήστο Τριαντόπουλο, Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής

Θάνο Πετραλιά, Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής

 

        Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2021

 

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, 

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις της Κυβέρνησης, προετοιμάζεται ο 7ος κύκλος Επιστρεπτέας Προκαταβολής, που θα αφορά την απώλεια τζίρου ολόκληρου του 1ου τριμήνου του έτους και θα περιλαμβάνει αυξημένα κατώτατα ποσά για την εστίαση και τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή. 

Πιστεύουμε πως ανάλογη ευνοϊκή αντιμετώπιση θα πρέπει να έχουν και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα. 

Λόγω της απαγόρευσης μετακινήσεων, της υποχρεωτικής καραντίνας που έχει επιβληθεί στις αφίξεις από το εξωτερικό, αλλά και των υπολοίπων περιοριστικών μέτρων που έχουν εφαρμοστεί, οι τουριστικές επιχειρήσεις στερούνται ουσιαστικά αντικειμένου δραστηριότητας και είτε έχουν υποχρεωθεί να διακόψουν μόνες τους τη λειτουργία τους, είτε παραμένουν τυπικά μόνο ανοικτές, στερούμενες εσόδων. 

Για τον λόγο αυτό θα πρέπει και ως προς το συγκεκριμένο μέτρο (όπως άλλωστε έχει συμβεί με την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ενοικίου, την αναστολή καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων φορολογικών υποχρεώσεων κλπ) κλάδοι όπως τα τουριστικά καταλύματα, τα τουριστικά πρακτορεία, οι μεταφορές κλπ να αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο με τις κλειστές επιχειρήσεις και να προβλεφθούν και για αυτές αντίστοιχα αυξημένα κατώτατα ποσά.  

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

 

Με εκτίμηση,

 

 

Γιάννης Ρέτσος

Πρόεδρος ΔΣ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο