Θέσεις ΣΕΤE

Αξιοποίηση αρχαιολογικών χώρων

Στην προσπάθεια για ποιοτική προσφορά τουριστικών υπηρεσιών και ενδυνάμωση της εμπειρίας των επισκεπτών στη χώρα μας, ο ΣΕΤΕ πρότεινε στις αρχές του 2011 την αξιοποίηση χώρων, αρχαιολογικού και γενικότερα πολιτιστικού ενδιαφέροντος για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων (ομιλιών, παρουσιάσεων, δείπνων, κλπ).

Μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο σεβασμού, προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς θα μπορούσαν να ορισθούν ποιοι χώροι ανά περιοχή μπορούν να διατεθούν για εκδηλώσεις και με ποιες προϋποθέσεις και όρους. Δηλαδή τι επιτρέπεται να κάνει κανείς και τι όχι. Παράλληλα, θα πρέπει να υπάρχουν αναλυτικά τιμολόγια για κάθε περίπτωση και φυσικά αντίστοιχη Υπηρεσία στο Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού, η οποία να διεκπεραιώνει τις σχετικές αιτήσεις. Από τη στιγμή που οι όροι και προδιαγραφές διάθεσης αυτών των χώρων θα είναι απόλυτα σαφείς, η άδεια θα μπορούσε να δίνεται άμεσα, χωρίς να απαιτεί ειδική κατά περίπτωση ενασχόληση του ΚΑΣ. Η ταχύτητα στη λήψη των σχετικών αποφάσεων είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθόσον οι διοργανωτές των εκδηλώσεων από το εξωτερικό έχουν πολλές εναλλακτικές επιλογές.

Η συνεργασία με το ΥΠΠΟΤ ήταν καλή, το θέμα έχει προχωρήσει αλλά δυστυχώς μέχρι το τέλος του 2011 δεν είχαν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο