Θέσεις ΣΕΤE

Αναθεώρηση πρωτοκόλλων στον τουριστικό τομέα

Προς τους κ.κ.
Βασίλη Κικίλια, Υπουργό Τουρισμού
Θανάση Πλεύρη, Υπουργό Υγείας

Κοιν.: κ. Άκη Σκέρτσο, Υπουργό Επικρατείας
           κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα, Πρόεδρο ΕΟΔΥ

Αθήνα, 10 Σεπτεμβρίου 2021

 Θέμα: Αναθεώρηση πρωτοκόλλων στον τουριστικό τομέα

Κύριοι Υπουργοί,

Σε συνέχεια της από 26.08.21 επιστολής μας αναφορικά με την αναθεώρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν στον τουριστικό τομέα, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

1. Λειτουργία εστιατορίων/καφέ/μπαρ σε εσωτερικούς χώρους τουριστικών καταλυμάτων

Προτείνουμε τα εξής:
⦁ Να διατηρηθεί σε ισχύ η ρύθμιση που επιτρέπει την εξυπηρέτηση των διαμενόντων στα τουριστικά καταλύματα ανεξάρτητα από το αν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (άλλωστε η κατοχή του συγκεκριμένου πιστοποιητικού δεν είναι προϋπόθεση για τη διαμονή στο τουριστικό κατάλυμα) και παράλληλα

⦁ Να διευκρινιστεί πως το τουριστικό κατάλυμα μπορεί να ορίσει ότι κάποιος από τους παραπάνω χώρους θα απευθύνεται μόνο σε εμβολιασμένους – νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, οπότε στην περίπτωση αυτή θα μπορούν να κάνουν χρήση αυτού και εξωτερικοί πελάτες (και ασφαλώς και οι διαμένοντες που διαθέτουν το αντίστοιχο πιστοποιητικό).

2. Εκδηλώσεις

Να διευκρινιστεί πως επιτρέπεται η διενέργεια εκδηλώσεων στις κλειστές αίθουσες των τουριστικών καταλυμάτων, οι οποίες θα λειτουργούν ως αμιγείς χώροι – αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο. Αυτό άλλωστε ισχύει σήμερα για τους κλειστούς χώρους δεξιώσεων.

3. Συνέδρια

Με την προϋπόθεση ότι όλοι οι σύνεδροι είναι εμβολιασμένοι ή διαθέτουν το σχετικό πιστοποιητικό νόσησης, θα πρέπει να επιτρέπεται η πραγματοποίηση, στο πλαίσιο του συνεδρίου, ιδιωτικού ή εταιρικού γεύματος/δείπνου σε αίθουσα εκδηλώσεων/εστιατόριο τουριστικού καταλύματος.

4. Εσωτερικές κολυμβητικές δεξαμενές

Να επιτραπεί η λειτουργία των εσωτερικών κολυμβητικών δεξαμενών των τουριστικών καταλυμάτων για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο. Μπορεί σχετικά να προβλεφθεί και ένας μέγιστος αριθμός ατόμων, ανάλογα με την επιφάνεια του χώρου, καθώς και η είσοδος μόνο με ραντεβού, όπως ισχύει στα γυμναστήρια.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση. 

Με εκτίμηση, 

Γιάννης Ρέτσος
Πρόεδρος ΔΣ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο