Η Βαλέρια, είναι πολύ-επιστήμων, κοινωνική καινοτόμος, συνήγορος, μέντορας και community builder.  Ζώντας με ημικρανίες – μία στιγματισμένη και αποτρεπτική αναπηρική διαταραχή- για πάνω από 20 χρόνια, ασχολείται με την επιτάχυνση της μετάβασης σε κοινωνίες και οικονομίες οι οποίες έχουν στο επίκεντρό τους την ευημερία και την ισότητα, δοκιμάζοντας και προωθώντας νέους τρόπους δράσης, αμφισβητώντας ξεπερασμένες νοοτροπίες και ενδυναμώνοντας άλλους ώστε να μεγιστοποιήσουν τον θετικό τους αντίκτυπο.

Αυτή την περίοδο εστιάζει στο να ξεκλειδώσει τις δυνατότητες της τουριστικής βιομηχανίας ώστε να ενθαρρύνουν την αναγεννητική και τοπικά καθοδηγούμενη ανάπτυξη. Είναι η συν-ιδρύτρια της Venezia Autentica, μίας κοινωνικής επιχείρησης- βασισμένης στην κοινότητα- που προτείνει ένα νέο τουριστικό μοντέλο για τη Βενετία.

Σε κοινοτικό επίπεδο, οι δράσεις της Venezia Autentica έχουν ανακατευθύνει εκατομμύρια ευρώ που ξοδεύουν οι τουρίστες προς μία πιο κυκλική και υπεύθυνη οικονομία, η οποία υποστηρίζει την τοπική κοινότητα και την κληρονομιά της Βενετίας.

Η Valeria είναι επίσης αποφασισμένη να βοηθήσει στη μεταμόρφωση της βιομηχανίας. Για το σκοπό αυτό, διαδίδει ενεργά το μοντέλο, τη νοοτροπία και τις γνώσεις της Venezia Autentica σε κυβερνητικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες τα τελευταία χρόνια, επηρεάζοντας τις πολιτικές και τις πρακτικές τους παγκοσμίως.

Αυτή την περίοδο έχει επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των Τουριστικών Συμμάχων, ενός κατανεμημένου παγκόσμιου οικοσυστήματος που θα επιτρέψει σε φορείς που βασίζονται στην κοινότητα να δημιουργήσουν τουριστικές επιχειρήσεις και συστήματα που εξυπηρετούν τις ανάγκες της κοινότητάς τους.

H Valeria ηγείται και συμμετέχει σε πρωτοβουλίες για την προώθηση των SDGs και του τομέα της κοινωνικής καινοτομίας. Είναι μέλος διοικητικών συμβουλίων και υπέρμαχος φιλόδοξων διεθνών πρωτοβουλιών και συχνά συναντάται να συμμετέχει σε εντυπωσιακές συνεργασίες.

Το έργο της έχει παρουσιαστεί στο CNN, το BBC, το Forbes κ.α. Έχει αναγνωριστεί ως “frontrunner” και τιμήθηκε για την “αλλαγή της κοινωνίας μέσω της (ψηφιακής) κοινωνικής καινοτομίας.” Έχει περάσει τα τελευταία 10+ χρόνια σχεδιάζοντας φυσικές και ψηφιακές εμπειρίες, πλατφόρμες και πρότυπα που δίνουν δύναμη σε όσους επηρεάζονται περισσότερο από τα συστήματά μας, φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά στον εαυτό τους και μεταξύ τους και δημιουργούν χαρά, νόημα και αντίκτυπο.

Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο