Η Λύδια Βουσβούνη είναι η creative director καθώς και συν-ιδρύτρια του Ελληνικού οίκου μόδας KIÓHNE. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988 και φοίτησε στη Σχολή Μωραίτη. Στη συνέχεια σπούδασε σχέδιο μόδας στην Αγγλία στα Πανεπιστήμια Kingston, Saint Martins και UCA από όπου αποφοίτησε στην πρώτη θέση ενώ η τελική συλλογή της διακρίθηκε στις 20 καλύτερες της Ευρώπης  για εκείνη τη χρονιά. 

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία στο Παρίσι, όπου εργάστηκε στο σχεδιαστικό τμήμα της Chloé. Γυρίζει στο Λονδίνο για να γίνει μέλος του σχεδιαστικού τμήματος του Aquasqutum, πριν εργαστεί στην ομάδα πωλήσεων του Maison Martin Margiela και της Loewe. 

Επιστρέφει στην Ελλάδα το 2012, με την ίδρυση του Ελληνικού οίκου μόδας Zeus+ Δione στον οποίo αναλαμβάνει το ρόλο της υπεύθυνης σχεδιασμού έως το 2021. Εκεί η δουλειά της επικεντρώνεται στη μελέτη της Ελληνικής δεξιοτεχνίας και παράδοσης καθώς και στον εκμοντερνισμό αυτών  σχεδιάζοντας σύγχρονα εμπορικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και αισθητικής.

Η δουλειά της έχει καθαρή επιρροή από τo Ελληνικό τοπίο ενώ βασίζεται στη συνύπαρξη μοντέρνων και διαχρονικών στοιχείων, γεωμετρικών μορφών, αναφορών σε αρχιτεκτονικές γραμμές καθώς και στη μορφολογία της φύσης.

Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο