Ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης γεννήθηκε το 1946 στη Νίκαια του Πειραιά και είναι τελειόφοιτος της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής. Με την εστίαση και την μαγειρική ασχολείται απο το 1986 παντρεύοντας την αγάπη του για την Σαντορίνη με το εστιατόριο ‘Σελήνη’ που άνοιξε τότε. Είναι ιδρυτικό μέλος του ‘Αρχέστρατου’, του ‘SlowFood’, της ‘Ενωσης Ελλήνων Οινοχόων’ και του ‘Συλλόγου Εστιατόρων Σαντορίνης’. Επί 30 χρόνια προσπαθεί να εξελίξει την τοπική κουζίνα και να προβάλει τα τοπικά προϊόντα με τρόπους που να προκαλούν το ενδιαφέρον της διεθνούς πελατείας του νησιού. Η προσπάθεια αυτή γίνεται, παράλληλα πάντα με το εστιατόριο, μέσω διαφόρων άλλων τρόπων, όπως μαθημάτων μαγειρικής, οργάνωση γαστρονομικών events και συμμετοχή σε συνέδρια, εκθέσεις, δεξιώσεις, δημοσιεύσεις στον ελληνικό και διεθνή τύπο κλπ. Ακολουθώντας πάντοτε την φιλοσοφία οτι η γαστρονομία είναι το αλάτι του τουρισμού και ο τουρισμός ο καλύτερος πρεσβευτής της προώθησης των ντόπιων προϊόντων.