-Γεννήθηκε στην Αθήνα.

-Μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου επί σειρά ετών. Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο άλμα εις ύψος και στα 100μ. με εμπόδια, με Πανελλήνια ρεκόρ, Πανελλήνιες νίκες και Διεθνείς διακρίσεις.  

-Πτυχιούχος της Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α) στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

-Μιλάει τρεις ξένες γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

1984 εώς 1996 : Διεθνή καριέρα στην βιομηχανία της μόδας.

1996 εώς 2003 : Εκδότρια περιοδικών με γυναικεία και κοινωνικά θέματα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Εξελέγη Βουλευτής σε 5 εκλογικές αναμετρήσεις

2004 έως 2007: Βουλευτής Ά Περιφέρειας Αθήνας με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Μέλος επιτροπών Τουρισμού, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Διετέλεσε Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Κορέας. Μέλος των Ομάδων Φιλίας με την Ρουμανία, Ιορδανία, Ουζμπεκιστάν και Γαλλίας.

Συμμετείχε επίσης στις ακόλουθες κοινοβουλευτικές επιτροπές: Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, η οποία ασχολείται με θέματα Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Αθλητισμού.

Αναπληρωτής γραμματέας Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

– Νοέμβριος 2011 έως σήμερα

Στις 12 Φεβρουαρίου του 2012 διαφώνησε με την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, καταψηφίζοντας το Μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους και διεγράφη με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά.

Παρέμεινε ανεξάρτητη Βουλευτής και εν συνεχεία με άλλους 9 βουλευτές δημιούργησαν την πρώτη Κοινοβουλευτική Ομάδα του κινήματος “ΑNΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ”.

Εξελέγη πρώτη Βουλευτής Ά Περιφέρειας της Αθήνας με το κίνημα των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, στις επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 και στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.

Με τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης ορίστηκε Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού στον τομέα Τουρισμού.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

Αναπτύσσει έντονη κοινωνική, φιλανθρωπική δράση στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρόεδρος της οργάνωσης “EUROPA DONNA HELLAS”, η οποία ασχολείται με την πρόληψη και ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού, και τη διεκδίκηση δικαιωμάτων για καλύτερες υπηρεσίες σε ασθενείς με καρκίνο . Επίσης, έχει τιμηθεί για την υποστήριξή της στη διάδοση του Ελληνικού Παραολυμπιακού Εθελοντισμού, ενώ τον Δεκέμβριο του 2007  τιμήθηκε από την Ελληνική Πολιτεία  ως Πρέσβειρα Καλής Θέλησης για τον Κοινωνικό Εθελοντισμό.

Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο