Ο Ανδρέας Γεννηματάς γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Αποφοίτησε το 2006 από τη Νομική Σχολή Αθηνών, από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών, και στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκε στον χώρο του διεθνούς εμπορίου πρώτων υλών και του τουρισμού, συμμετέχοντας σε επενδυτικά σχήματα και προγράμματα.

Το 2014, εξελέγη στις δημοτικές εκλογές, και σήμερα τελεί χρέη Δημοτικού Συμβούλου στον Δήμο Αθηναίων. Έχοντας αποκτήσει σημαντική εμπειρία στον τομέα των χρηματο-οικονομικών, της διοίκησης επιχειρήσεων και του τουρισμού, διορίστηκε Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ), και εξελέγη τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αθηναίων. 

Τα τελευταία 10 χρόνια, ασχολείται με θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, και ειδικότερα καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού. Είναι ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους -Σ.Κ.Ε.Π, και Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αθηναίων. Έχει χτίσει σημαντικές συνεργασίες με φορείς που ενισχύουν αξίες συμμετοχικότητας και αλληλεγγύης.

Μιλάει Γαλλικά, Αγγλικά και Ισπανικά. Έχει έναν γιο.

Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο