Ο Δρ. Ανδρέας Ανδρεάδης γεννήθηκε το 1953 στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και συνέχισε τις σπουδές του στο University of London απ’ όπου απέκτησε το διδακτορικό του.

Σήμερα είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Σάνη ΑΕ στην οποία ανήκει το Sani Resort στην Κασσάνδρα, Χαλκιδικής και Διευθύνων Σύμβουλος της Ikos Resorts στην οποία ανήκουν τα ξενοδοχεία Ikos Oceania και Ikos Olivia.

Διετέλεσε για πέντε έτη (2006 – 2011) Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ). Από το 2011 είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), θεσμικού κοινωνικού εταίρου, που εκπροσωπεί 14 πανελλήνιες κλαδικές ενώσεις τουριστικών επιχειρήσεων καθώς και περίπου 500 μεμονωμένες επιχειρήσεις  που δραστηριοποιούνται ευρύτερα στην τουριστική οικονομία. Στο σύνολο τα Μέλη του ΣΕΤΕ προσφέρουν 350.000 θέσεις απασχόλησης σε 50.000 επιχειρήσεις.

Επίσης, είναι Πρόεδρος της MarketingGreeceAE, που έχει συσταθεί πρόσφατα, με στόχο την ενιαία, σταθερή  και αποτελεσματική οργάνωση της ταυτότητας και προώθησης του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος όπως και Πρόεδρος του ΙΝΣΕΤΕ, του ινστιτούτου του ΣΕΤΕ, που στόχο έχει την υποστήριξη του Ελληνικού τουρισμού, όσον αφορά στις έρευνες, στις μελέτες και στα στοιχεία που ο Σύνδεσμος αναλύει και παρουσιάζει, καθώς και στα πρότυπα, στις προδιαγραφές ποιότητας, τις δεξιότητες, την εκπαίδευση και τη κατάρτιση. Από το 2013 o Δρ. Ανδρεάδης είναι Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδας.

Ο Δρ. Ανδρεάδης έχει τρία παιδιά την Αθηνά, την Ελένη και τον Κίμωνα.

 

Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημέρωση από τον ΣΕΤΕ
συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα.
Μετάβαση στο περιεχόμενο