Ομιλίες / Δηλώσεις

Συμμετοχή του Συμβούλου του Προέδρου ΣΕΤΕ, κ. Γιώργου Αμβράζη σε ημερίδα του Υπουργείου Μετανάστευσης, με θέμα «Νόμιμη Μετανάστευση και Ελληνική αγορά εργασίας: Προκλήσεις και Λύσεις»

Ο Γιώργος Αμβράζης, Σύμβουλος Προέδρου του ΣΕΤΕ, συμμετείχε, την Τετάρτη 24 Απριλίου, σε ημερίδα που διοργάνωσε το Υπουργείο Μετανάστευσης, με θέμα «Νόμιμη Μετανάστευση και Ελληνική αγορά εργασίας: Προκλήσεις και Λύσεις». Σε σχετική παρέμβαση υπογράμμισε πως τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντικό έλλειμμα στελέχωσης (και) στον τουριστικό τομέα, σε θέσεις τόσο υψηλών όσο και χαμηλών δεξιοτήτων. Ενημέρωσε για τις ειδικότητες στις οποίες παρατηρούνται οι μεγαλύτερες ανάγκες, όπως επίσης, για προτεινόμενες λύσεις στην κατεύθυνση της καλύτερης κατανομής του εργατικού δυναμικού, συμπεριλαμβανομένων πολιτών τρίτων χωρών. Επιπρόσθετα, μετέφερε την τωρινή εμπειρία σχετικά με τις διοικητικές διαδικασίες απασχόλησης πολιτών τρίτων χωρών και προτάσεις επίσπευσης / απλούστευσης αυτών.

Απ’ την πλευρά του, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, ενημέρωσε για την πρόθεση ανάληψης νομοθετικής πρωτοβουλίας προβλέποντας: διοικητική ενίσχυση προξενικών αρχών, αναζήτηση εργασίας για απόφοιτους και ερευνητές, διευκόλυνση ενδοεταιρικής μετάθεσης, TechVisa και TalentVisa, αύξηση χρονικού ορίου εποχικής εργασίας, νέα άδεια διαμονής για επαγγελματική κατάρτιση και για πρώην ασυνόδευτους ανήλικους.

Επιπλέον επισημάνθηκε, ότι επίκεινται διμερείς συμφωνίες (Αρμενία, Βιετνάμ, Γεωργία, Ινδία, Μολδαβία, Φιλιππίνες) με πρόβλεψη: εισδοχής για εποχική απασχόληση με ευνοϊκή περίοδο (21μηνη διάρκεια ανά 24μηνο), εισδοχής για εξαρτημένη εργασία (άδεια διαμονής 3ετούς διάρκειας), αλλά και ευρεία άμεση τακτοποίηση βάσει τροπολογίας.

Στην ημερίδα από πλευράς υπουργείου, πέραν του Υπουργού, συμμετείχαν η Υφυπουργός Μετανάστευσης και ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πάτροκλος Γεωργιάδης.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο