Ομιλίες / Δηλώσεις

Συμμετοχή του Εντεταλμένου Συμβούλου ΣΕΤΕ, κ. Αλέξανδρου Θάνου, στο 1ο Συνέδριο ΣΟΚΕΕ

O Εντεταλμένος Σύμβουλος ΣΕΤΕΑλέξανδρος Θάνος, συμμετείχε στο 1ο Συνέδριο του ΣΟΚΕΕ (Συνδέσμου Οργανωτών – Κατασκευαστών Εκθέσεων Ελλάδος), την Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023 με θέμα την ανάδειξη της σημασίας των εκθέσεων για την εθνική οικονομία.

Ο κ. Θάνος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «Υπάρχει ανάγκη εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος με ενίσχυση του MICE», καθώς «τα πολλαπλασιαστικά οικονομικά οφέλη του κλάδου για την ελληνική οικονομία δημιουργούν συνολικό οικονομικό όφελος άνω του 1 δισ. ευρώ για την ελληνική οικονομία», ενώ στην τοποθέτησή του εστίασε στους 5 στρατηγικούς πυλώνες του ΣΕΤΕ (επενδύσεις και ανταγωνιστικότητα, υποδομές, διαχείριση και προώθηση προορισμών, αγορά εργασίας, βιωσιμότητα), τους οποίους παρουσίασε ο Προεδρος ΣΕΤΕΓιάννης Παράσχης, κατά τη διάρκεια της 31ης  Τακτικής Γενικής Συνέλευσης στις 31 Μαΐου 2023, και οι οποίοι συνδέονται άμεσα με την «Εθνική Στρατηγική για τον Τουρισμό 2030».

Παράλληλα, ανέφερε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για ενίσχυση των επενδύσεων σε υποδομές εκθεσιακού χαρακτήρα με έμφαση σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη και τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, καθώς επίσης και για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου εθνικής στρατηγικής για την προβολή του MICE με την σύμπραξη των δυνάμεων του ΣΟΚΕΕ, του HAPCO, του TCB, του ΑCVB και του ΣΕΤΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.

Κλείνοντας, επεσήμανε επίσης την ανάγκη για επιμόρφωση στελεχών για το MICE σε συνεργασία και με τα προγράμματα εκπαίδευσης του ΙΝΣΕΤΕ, καθώς και για την υποστήριξη των επαγγελματιών του εκθεσιακού τουρισμού για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο