Ομιλίες / Δηλώσεις

O Γενικός Γραμματέας του ΣΕΤΕ, κ. Γιώργος Βερνίκος στο 5ο Posidonia Sea Tourism Forum

Στο 5ο Posidonia Sea Tourism Forum και συγκεκριμένα στη θεματική ενότητα «Γιότινγκ και Μαρίνες», συμμετείχε ως ομιλητής ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, κ. Γιώργος Βερνίκος. 

Ο κ. Βερνίκος, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: 

«Είμαστε στην αρχή μιας νέας περιόδου ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού παγκόσμια –και ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Οι νέες τεχνολογίες βοηθούν πολύ προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά συγχρόνως όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανακαλύπτουν τα σημαντικά πλεονεκτήματα του θαλάσσιου τουρισμού.  

Είναι σημαντικό να περιορίζουμε τη γραφειοκρατία, αλλά και τις παράνομες ναυλώσεις στις ελληνικές θάλασσες και συγχρόνως να ενθαρρύνουμε κοινούς κανόνες σε όλη τη Μεσόγειο για την ασφάλεια, την προστασία των θαλασσών, τη διακίνηση ανθρώπων και για ενιαίους κανόνες εφορίας και τελωνείου.  

Οι βαριές κατασκευές μαρινών αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, περιβαλλοντικά, αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών και θέματα χρηματοδότησης. Είναι όμως απαραίτητες οι συνεχείς βελτιώσεις στις υπάρχουσες υποδομές των μαρινών και η ποιοτική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.  Αναφέρω ιδιαίτερα την πρόσφατη παραχώρηση, μέσω διαγωνισμού, της μαρίνας Αλίμου και την ανάδειξή της σε κορυφαία μαρίνα της Ανατολικής Μεσογείου, διατηρώντας και το κύριο χαρακτηριστικό της ως σημείο αφετηρίας των επαγγελματικών σκαφών.  Είναι απαραίτητη η στενή συνεργασία όλου του cluster που σχετίζεται με το θαλάσσιο τουρισμό, περιλαμβανομένων των ναυπηγείων, των κατασκευαστών και διαχειριστών μαρινών, των κατόχων σκαφών και όλων των συναφών επαγγελμάτων».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο