Ομιλίες / Δηλώσεις

Παρεμβάσεις προέδρου ΣΕΤΕ, κ. Γιάννη Ρέτσου στην εκπομπή SPECIAL REPORT στον ΑΝΤ1

Δείτε παρακάτω τις απομαγνητοφωνημένες παρεμβάσεις προέδρου ΣΕΤΕ κ. Γιάννη Ρέτσου στην εκπομπή SPECIAL REPORT με τον δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου στον ΑΝΤ1.

Πρώτη παρέμβαση:

ΤΑΣΟΣ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ: Ο Γιάννης Ρέτσος, ξενοδόχος ο ίδιος, είναι πρόεδρος του ΣΕΤΕ. Αν σας έλεγαν φέτος να πάτε να κάνετε διακοπές σε ένα ελληνικό νησί χωρίς καθόλου υποδομή υγείας ή με ένα υποτυπώδες κέντρο υγείας, σαν αυτά που ξέρουμε, τα πρωτοβάθμια, θα πηγαίνατε;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΕΤΣΟΣ: Από τη στιγμή που αποφάσισε η κυβέρνηση και το κράτος να ανοίξει τα σύνορα και να δεχθεί τουρισμό φέτος, θεωρώ ότι μέχρι το σημείο αυτό που πραγματικά θα ανοίξουν τα σύνορα και θα έρθει κόσμος, θα υπάρχουν οι διαδικασίες εκείνες που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των επισκεπτών αλλά και των κατοίκων μιας περιοχής, ακόμα και αν κοντά δεν υπάρχει νοσοκομείο αναφοράς. Θα υπάρχει δηλαδή η διαδικασία της αεροδιακομιδής και ο εξοπλισμός εκείνος που νομίζω ότι θα κάνουν κάποιον να αισθάνεται ασφαλής να πάει κάπου. Άρα λοιπόν, εγώ θα πήγαινα.

Δεύτερη παρέμβαση:

ΤΑΣΟΣ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ: Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος, θεωρεί τα πρωτόκολλα μοιραίο τίμημα της προσπάθειας να δημιουργήσει η χώρα και στους ξένους επισκέπτες το αίσθημα της ασφάλειας. Ποιο κατά τη γνώμη σας είναι το κρίσιμο ζήτημα στην τήρηση αυτών των πρωτοκόλλων;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΕΤΣΟΣ: Μία τέτοια διαδικασία αντιλαμβάνεστε ότι προφανώς και είναι κοστοβόρα, αν συγκρίνουμε με το προ-COVID περιβάλλον. Από την άλλη όμως θεωρώ ότι είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που θα μας διαφοροποιήσει φέτος, δηλαδή θα πρέπει να συνεχίσουμε να δείχνουμε ότι με πάρα πολύ μεγάλη συνέπεια και συνέχεια, αντιμετωπίζουμε το υγειονομικό θέμα. Το κτίσιμο της ασφάλειας είναι πάρα πολύ σημαντικό, άρα λοιπόν, καλώς και τα πρωτόκολλα έχουν έναν βαθμό, αν θέλετε, αυστηρότητας και σχολαστικότητας, ούτως ή άλλως, με το πέρασμα των εβδομάδων και την καλή εξέλιξη των υγειονομικών δεδομένων, θεωρώ ότι όλες αυτές οι διαδικασίες θα αναθεωρούνται και κάποια στιγμή, τον Ιούλιο, αν έχουν εξελιχθεί καλά τα πράγματα, θα φτάσουμε σε εφαρμοζόμενες διαδικασίες που θα είναι εφικτές από την πλειοψηφία- μην πω από όλες τις επιχειρήσεις.

Τρίτη παρέμβαση:

ΤΑΣΟΣ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ: Ίσως η πιο σημαντική παρατήρηση, είναι πως ότι συνέβαινε χτες, δεν ισχύει σήμερα και πιθανά δεν θα ισχύσει αύριο. Η χρονιά θα είναι κακή. Αλλά δεν πρέπει να χάσουμε με πολλούς πόντους διαφορά. Ίσως να βάλουμε και κανένα γκολ τον Αύγουστο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΕΤΣΟΣ: Οι απώλειες προφανώς θα είναι μεγάλες, αλλά ξέρετε είναι πολύ σημαντικό για την οικονομία μας, το να γλιτώσει έστω και μία ή δύο μονάδες από την ύφεση. Και με δεδομένο ότι ο τουρισμός είναι πλέον το 25% άμεσα και έμμεσα του ΑΕΠ της χώρας, μία βελτίωση των, αυτή τη στιγμή, μηδενικών δεδομένων του τουρισμού, προφανώς θα είχε θετική επίπτωση στη μείωση της προσδοκώμενης ύφεσης. Άρα λοιπόν, θέλω να το βλέπω, με μία έτσι, σχετικά, μετρημένη αισιοδοξία.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο