Ομιλίες / Δηλώσεις

Ο ΣΕΤΕ στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού Υγείας

Η Μαρία Γάτσου, Γενική Διευθύντρια του ΣΕΤΕ, συμμετείχε στο πάνελ «Τουρισμός Ευεξίας» του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού Υγείας.

Κύρια σημεία της ομιλίας:

  • Ο Τουρισμός Ευεξίας εμφανίζει σταθερά αναπτυξιακή πορεία, τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς, με στοιχεία του να ενσωματώνονται όλο και περισσότερο στο τουριστικό προϊόν, αυξάνοντας την προστιθέμενη αξία του.
  • Στην Ελλάδα υπάρχει σοβαρό πεδίο ανάπτυξης του κλάδου, καθώς υπάρχει ήδη εδραιωμένη τουριστική αγορά, υψηλής ποιότητας ιατρικό δυναμικό, ιδανικές συνθήκες ευζωίας, εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες και φυσικό κάλλος, που συνδυάζονται άριστα με τις υψηλού επιπέδου υποδομές και υπηρεσίες του ευρύτερου τουριστικού τομέα.
  • Ανάμεσα στις προτεινόμενες στρατηγικές κατευθύνσεις, όπως αυτές αναλύονται και στην Εθνική Στρατηγική για τον Τουρισμό Ι Σχέδια Δράσης 2030, συγκαταλέγονται: η βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για τον ιατρικό τουρισμό και τις επενδύσεις, η διασύνδεση με τα υπόλοιπα τουριστικά προϊόντα/ πόρους/εμπειρίες/ δραστηριότητες του κάθε προορισμού, η εφαρμογή συστήματος πιστοποιήσεων για τη διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας των υποδομών και των εμπειριών του Τουρισμού Ευεξίας και οι κατάλληλες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις σε υποδομές.

Οι Kent Richards, Corporate Operations Director, Six Senses Hotels Resorts Spas, George Brilakis, General Manager, Daios Cove, Stephan Clambaneva, Member of the Board of Directors of IDSA συμμετείχαν ως ομιλητές, ενώ τον συντονισμό πραγματοποίησε ο Stavros Mavridis, General Manager ΣOUL TAILORΣ member of Eurotel group.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά  στις  4 & 5 Μαΐου 2023.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο