Ομιλίες / Δηλώσεις

Άποψη του Προέδρου ΣΕΤΕ, κ. Γιάννη Ρέτσου για το τέλος του 2019 | Οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες για μια σειρά βασικών δομικών αλλαγών

 

Το τέλος του έτους βρίσκει τη χώρα σε κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας. Είναι γεγονός ότι κλείνει η παρατεταμένη περίοδος κρίσης και έχουν μπει οι βάσεις που θα οδηγήσουν σε μια σταθερή, βιώσιμη, αναπτυξιακή φάση. Ο τουρισμός σε αυτή την προσπάθεια εξακολουθεί και είναι ανθεκτικός και παραμένει βασικός παραγωγικός πυλώνας της χώρας.

Ταυτόχρονα, όμως, η Ελλάδα συγκαταλέγεται πλέον στις σημαντικότερες τουριστικές χώρες διεθνώς, γεγονός που σηκώνει ψηλά τον πήχη και τις προσδοκίες για τον τομέα.

Ως εκ τούτου, στις προτεραιότητες όλων, πρέπει να είναι η διαμόρφωση ενός στοχευμένου αναπτυξιακού σχεδίου που θα δείξει την πορεία προς το μέλλον και να ξεκινήσει μια σειρά βασικών δομικών αλλαγών.

Οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες.

Είναι ευκαιρία να κλείσουν τα παρατεταμένα ανοιχτά μέτωπα για τον τομέα, με τη διαμόρφωση ενός μείγματος πολιτικής, που θα συμβάλει στην ανταγωνιστικότητα των τουριστικών επιχειρήσεων και ενδεικτικά θα περιλαμβάνει μείωση του ΦΠΑ (σε διαμονή, εστίαση και εγχώρια μεταφορά επιβατών), αποκλιμάκωση της φορολόγησης της εργασίας, κατάργηση του φόρου διαμονής, ρύθμιση των βραχυχρόνιων μισθώσεων και τη χάραξη ενός απλού και φιλο-επενδυτικού χωροταξικού πλαισίου.

Να εισέλθουμε πλέον σε μια νέα εποχή συνεννόησης, συναντίληψης και συγκροτημένων στρατηγικών συνεργασιών προς όφελος όλων.

Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα ζητήματα στο δημόσιο διάλογο και να επιμένουμε για αλλαγή νοοτροπίας και ατζέντας σε όλα τα επίπεδα.  

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο