Τα νέα των μελών μας

Ζυθοποιία Πηνειού: Από το Dortmund στη Λάρισα και τo Χαλάνδρι!

 

undefined

 

Συνεχίζοντας τη δημιουργική τους συνεργασία, η Ζυθοποιία Πηνειού ενώνει ξανά τις δυνάμεις της με την Ζυθοποιία Αναστασίου και παρουσιάζουν τη νέα τους συλλεκτική και περιορισμένη σε ποσότητα μπίρα, την Ντορτ Lager.

Οι μπίρες Dortmunder Export Lager άρχισαν να παρασκευάζονται το 1873 στη βιομηχανική περιοχή Dortmund της Γερμανίας, ως απάντηση των ζυθοποιών στην pale – pilsner μπίρα. Η πολύωρη και σκληρή εργασία στα ανθρακωρυχεία και τις χαλυβουργικές της περιοχής, έκαναν τους εργάτες να αναζητούν πιο «δυνατούς» τύπους μπίρας.

undefined

Οι Dortmunder μπίρες κυμαίνονται μεταξύ 4.8 – 6.0% περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Άλλωστε, ο όρος ExportExportbier) κατά την Γερμανική ζυθοποιητική παράδοση υποδηλώνει μία μπίρα δυνατή που παραπέμπει σε μεγαλύτερο αριθμό abv.

Έχει τα χαρακτηριστικά 2 διαφορετικών στυλ μπίρας, τον βυνώδη και γλυκό χαρακτήρα μίας Γερμανικής Helles και την πικράδα μίας Γερμανικής Pilsner. Αυτό το είδος έχει να κάνει με την ισορροπία, με μέτριο χαρακτήρα λυκίσκου και εμφανή αλλά μετριασμένη βυνώδη γλυκάδα.

undefined

Αυτή η ιδιαίτερα βυνώδη γεύση που διαθέτει η Νορτ ταιριάζει άριστα με χοιρινά, μπιφτέκι, καπνιστά κρέατα, μοσχαρίσιο κρέας, έντονες μακαρονάδες και πίτσα. Η σχετική πικράδα επίσης που διαθέτει, ταιριάζει με πικάντικο φαγητό, αλλά τα γλυκά στοιχεία που συμπληρώνουν το ταϊλανδέζικο φαγητό και ινδικά πιάτα.

  • Εμφάνιση: Χρυσίζoν χρώμα, μέτριας διαύγειας με λευκό, σταθερό, παχύ, κρεμώδη αφρό, μεγάλης διάρκειας.
  • Χαρακτηριστικά: 25 IBU και 5.2% ABV

undefined

Την «ΝΤΟΡΤ» θα τη βρείτε στις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Αναστασίου στο Χαλάνδρι και της Ζυθοποιίας Πηνειού στη Λάρισα, στο ηλεκτρονικό κατάστημα της www.pineiosbrewery.gr/eshop, και σε επιλεγμένες κάβες στην Αθήνα, τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη για εξαιρετικά περιορισμένη ποσότητα. 

Όσοι πιστοί, προλάβετε! 

undefinedundefined

Η Ζυθοποιία Πηνειού ιδρύθηκε στη Λάρισα το 2018 και παράγει σε μόνιμη βάση τρεις ετικέτες, τις: Lola Pilsner, Lola Belgian Ale και Lola IPA και περιοδικά διάφορες επετειακές συνταγές ζύθου. 

Πληροφορίες:

Ζυθοποιία Πηνειού                                                                       

7ο χιλ. Λάρισας-Συκουρίου

41500 Λάρισα

Τηλ.: 2410575710

info@pineiosbrewery.gr

www.pineiosbrewery.gr 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο