Τα νέα των μελών μας

ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ: Πυροπροστασία και ολοκληρωμένο σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης, στο Ibis Styles Athens Routes

undefined

 

 

Η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. ανέλαβε τη μελέτη, ανάπτυξη και εγκατάσταση συστημάτων Πυροπροστασίας (αυτόματης πυρανίχνευσης, ανίχνευσης αερίων και συστημάτων κατάσβεσης), καθώς και ολοκληρωμένου συστήματος Ενεργειακής Διαχείρισης, στο Ibis Styles Athens Routes. 

Το νέο ξενοδοχείο Ibis Styles Athens Routes της γνωστής γαλλικής αλυσίδας ACCOR στεγάζεται σε ένα βιοκλιματικό κτίριο 5.800 τ.μ., 6 ορόφων στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Το 4άστερο ξενοδοχείο, εκτός των 89 μοντέρνων δωματίων, διαθέτει συνεδριακό χώρο, γυμναστήριο, υπόγειο parking και roof top bar με θέα προς την Ακρόπολη, το Λυκαβηττό και τον Αργοσαρωνικό. Οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου κερδίζουν τις εντυπώσεις, έχοντας σχεδιαστεί με τη σύγχρονη προσέγγιση στους τομείς της ενεργειακής διαχείρισης και των συνθηκών άνεσης υψηλού επιπέδου για τους πελάτες. 

Η πρόκληση ήταν η προμήθεια ενός συστήματος BMS, το οποίο θα αναλάμβανε την συνολική διαχείριση και ενοποίηση των συστημάτων (Fire, VRV, κ.τ.λ.), που σε ένα τόσο σύγχρονο κτίριο είναι πολλά και απαιτητικά. Παράλληλα το BMS έπρεπε να αναλάβει την λειτουργία των Η/Μ εγκαταστάσεων του κτιρίου και να την φέρει εις πέρας με τον πλέον ενεργειακά αποδοτικό τρόπο, όπως προστάζει η ανάγκη της εποχής για εξοικονόμηση ενέργειας. 

undefined

Πυρανίχνευση – Κατασβέσεις: Παράλληλα, η εταιρεία ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ ανέλαβε την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος πυρανίχνευσης, με πάνω από 300 περιφερειακά υλικά (ανιχνευτές, μπουτόν κ.α.), κατασβέσεις στους Η/Μ χώρους και σύστημα ανίχνευσης CO.

Η εγκατάσταση του εν λόγω συστήματος είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός κεντρικού σταθμού ελέγχου με δυνατότητα διαχείρισης και εποπτείας του συνόλου των εγκαταστάσεων από ένα μόνο σημείο, ελαχιστοποιώντας τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας του κτιρίου. Ταυτόχρονα, μέσω της διαχείρισης των VRV και του συνόλου του κλιματισμού (ΚΚΜ, Heat Pump, Boilers), επιτυγχάνονται οι βέλτιστες συνθήκες άνεσης στους ποικίλους χώρους, σε συνδυασμό με τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας και τις βέλτιστες συνθήκες άνεσης. Παράλληλα μέσω της ενοποίησης των συστημάτων είναι δυνατή η μεταξύ τους αλληλεπίδραση. Τέλος, με τη βοήθεια του ενεργειακού λογισμικού, γίνεται έλεγχος ανεπιθύμητων καταναλώσεων καθώς και εξαγωγή συμπερασμάτων για την βελτιστοποίηση της συνολικής λειτουργίας του κτιρίου. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο