Τα νέα των μελών μας

ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ ΕΡΓΑ: Robinson Club Ierapetra

 

undefined

 

Η εταιρεία ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. ολοκλήρωσε τη μελέτη, προμήθεια, εγκατάσταση και παράδοση σε πλήρη λειτουργία συστημάτων Πυρανίχνευσης, Κατάσβεσης και προμήθεια Πυροσβεστικών Μέσων στο ξενοδοχείο Robinson Club Ierapetra. 

Το νεότερο δημιούργημα της TUI/Robinson στην Ελλάδα, το 5 αστέρων ξενοδοχείο Robinson Club Ierapetra, άνοιξε τις πόρτες του το καλοκαίρι του 2020. Απλώνεται σε παραθαλάσσια έκταση 150 περίπου στρεμμάτων, ανατολικά της πόλης της Ιεράπετρας. Διαθέτει 340 δωμάτια και σουίτες, εστιατόρια, εγκαταστάσεις spa, αίθουσες συνεδρίων κ.α.

Η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ ανέλαβε και υλοποίησε την εγκατάσταση των συστημάτων Πυρανίχνευσης, κατάσβεσης σε Control Room και ηλεκτρομηχανολογικούς χώρους, κατάσβεσης σε χώρους κουζίνας, καθώς και την προμήθεια Πυροσβεστικών Φωλιών, Πυροσβεστικών Σταθμών και λοιπών πυροσβεστικών μέσων της θυγατρικής της εταιρείας ACON.

undefined

Το σύστημα πυρανίχνευσης, λόγω του πλήθους και της μεγάλης έκτασης στην οποία βρίσκονται οι «γειτονιές» του ξενοδοχείου, αποτέλεσε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό έργο. Υλοποιήθηκε με υλικά του οίκου Advanced UK και αποτελείται από δίκτυο δεκατεσσάρων διευθυνσιοδοτούμενων πινάκων πυρανίχνευσης, με πάνω από 900 περιφερειακές συσκευές ανίχνευσης και συναγερμού (ανιχνευτές, μπουτόν, φαροσειρήνες κ.α.). Οι πίνακες είναι διασυνδεδεμένοι σε διάταξη fault tolerant – peer to peer network.

Στους κρίσιμους χώρους του ξενοδοχείου, μελετήθηκε και εγκαταστάθηκε σύστημα ολικού κατακλυσμού με αέριο NOVEC 1230 στους χώρους των servers, ενώ στους λοιπούς ηλεκτρομηχανολογικούς χώρους, εγκαταστάθηκαν συστήματα κατάσβεσης με aerosol του οίκου Unimarsafe. Τέλος, στις χοάνες των κουζινών του ξενοδοχείου, εγκαταστάθηκαν συστήματα τοπικής εφαρμογής τύπου iRFS.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο