Τα νέα των μελών μας

Ζαριφόπουλος: Ενοποιημένα καινοτόμα συστήματα στο υπερσύγχρονο Somewhere Boutique Hotel

undefined

 

Μελέτη, ανάπτυξη και εγκατάσταση συστημάτων Πυροπροστασίας (αυτόματης πυρανίχνευσης, ανίχνευσης αερίων και συστημάτων κατάσβεσης), Ασφάλειας, CCTV, καθώς και συστήματος Ενεργειακής Διαχείρισης (RMS, BEMS), στοSomewhere Boutique Hotel της Βουλιαγμένης. 

Το Somewhere Boutique Hotel βρίσκεται στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, στην πανέμορφη παραλία της Βουλιαγμένης. Διαθέτει 11 κομψά καλοσχεδιασμένες σουίτες με μοντέρνα διακόσμηση, εξωτερική πισίνα, εστιατόριο, αίθουσα συνεδριάσεων και γυμναστήριο.

Πυρανίχνευση – Κατασβέσεις: Στο κυρίως συγκρότημα του ξενοδοχείου έχει εγκατασταθεί κεντρικός διευθυνσιοδοτούμενος πίνακας Πυρανίχνευσης 2 βρόχων με 120 περιφερειακά υλικά του οίκου NOTIFIER UK, με πιστοποιήσεις EN54-2, EN54-4 και EN54-13. Ο κεντρικός πίνακας είναι διασυνδεδεμένος με τους τοπικούς διευθυνσιοδοτούμενους πίνακες των τοπικών συστημάτων πυρανίχνευσης-κατάσβεσης.

Ειδικότερα, έχουν εγκατασταθεί τοπικά συστήματα κατάσβεσης FM200 στο Data Room και Aerozol στους μηχανολογικούς χώρους του ξενοδοχείου. Επίσης, έχουν εγκατασταθεί 2 τοπικά συστήματα κατάσβεσης με Wet Chemical, στις Κουζίνες του ξενοδοχείου. Επιπλέον, στο ξενοδοχείο έχουν εγκατασταθεί φορητά πυροσβεστικά και πυροσβεστικές φωλιές, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας.

Συστήματα Ασφαλείας (CCTV – Access Control): Στο κυρίως συγκρότημα έχει εγκατασταθεί κεντρικό σύστημα συναγερμού Galaxy και ελέγχου πρόσβασης NetAxs του οίκου Honeywell. Στους κοινόχρηστους χώρους και την περίμετρο έχει εγκατασταθεί σύστημα παρακολούθησης IP CCTV καμερών υψηλής ανάλυσης, επίσης του οίκου Honeywell.

Τα ψηφιακά συστήματα παρακολουθούνται από το Control Room του ξενοδοχείου, μέσω λογισμικού κεντρικής διαχείρισης και διασύνδεσης, διαχειριζόμενα από δικτυακά NVR μέσω λογισμικού VMS Μaxpro της Honewell, με δυνατότητα ενοποιημένης διαχείρισης συμβάντων ασφάλειας, πυρασφάλειας και ελέγχου πρόσβασης.

undefined

Building Energy Management System (BEMS): Για τη διαχείριση των κεντρικών ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου (ψύκτες, λέβητες, κεντρικός κλιματισμός, ζεστά νερά χρήσης, κ.α.) έχει εγκατασταθεί σύστημα BEMS τελευταίας γενιάς του οίκου Honeywell. To σύστημα είναι ανοικτής αρχιτεκτονικής, ελεύθερα προγραμματιζόμενο, πλήρως επεκτάσιμο και μπορεί να διασυνδεθεί και να αλληλοεπιδράσει με οποιοδήποτε εξοπλισμό υπάρχει στο κτίριο.

Room Management System (RMS): Σε επίπεδο δωματίου, έχει εγκατασταθεί το σύστημα Inncom του οίκου Honeywell, το οποίο αποτελεί ένα εδραιωμένο και ευρέως διαδεδομένο σύστημα ελέγχου στον κλάδο των ξενοδοχείων. Ο έξυπνος θερμοστάτης της Inncom διασυνδέεται με τον κλιματισμό, το φωτισμό, τις κουρτίνες-τέντες, τις κλειδαριές και με τη χρήση αισθητήρων παρουσίας αυτοματοποιεί όλες τις λειτουργίες, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση και βέλτιστες συνθήκες άνεσης για τον πελάτη.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τη διασύνδεση του συστήματος κρατήσεων, προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον, το οποίο μπορεί αυτοματοποιημένα να τρέχει έξυπνα σενάρια που βελτιώνουν αισθητά τις συνθήκες άνεσης για τον πελάτη (π.χ. προετοιμασία της ψύξης βάση του χρόνου άφιξης του πελάτη και welcome scene στον φωτισμό), προσφέροντας παράλληλα εξοικονόμηση αλλά και οργάνωση των συνεργείων συντήρησης και καθαρισμού.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο