Τα νέα των μελών μας

ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ: Δυναμική παρουσία στο 1ο Συνέδριο για την Πυροπροστασία των Κατασκευών

undefined

undefined

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ήμερο Συνέδριο για την Πυροπροστασία των Κατασκευών, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε ομιλητές, διοργανωτές και ακροατήριο. Ο νέος Κανονισμός Πυροπροστασίας Κτιρίων βρέθηκε στο επίκεντρο του Συνεδρίου, το οποίο διοργάνωσε στις 7-8 Φεβρουαρίου το Ελληνικό Ινστιτούτο Πυροπροστασίας Κατασκευών, στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Οι 450 σύνεδροι ενημερώθηκαν από καταξιωμένους ομιλητές και σημαντικούς επιστήμονες σχετικά με τα Εναρμονισμένα Ευρωπαϊκά Πρότυπα, τη Σήμανση CE, τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες, τα Ειδικά Πρότυπα άλλων χωρών, τις πιστοποιήσεις και τις δοκιμές σχετικά με την πυροπροστασία, τις βέλτιστες πρακτικές, αλλά και την αποφυγή κακών πρακτικών.

Η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ, ως μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πυροπροστασίας Κατασκευών, με την εμπειρία 5 δεκαετιών στον τομέα της Πυροπροστασίας και με εμβληματικά έργα στο ενεργητικό της, συμμετείχε με την παρουσίαση «Ενεργητική Πυροπροστασία: Μέθοδοι Ανίχνευσης Πυρκαγιάς και Σύγχρονες Τεχνολογίες Αναγγελίας Συμβάντων» του κ. Άρη Ζαχαρία, Τεχνικού Διευθυντή της ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ, στην ενότητα «Ελληνικό Κανονιστικό Πλαίσιο: Σύγχρονες Προκλήσεις».

undefined

Ο κ. Άρης Ζαχαρίας, αναφερόμενος στην ανάγκη συντήρησης των συστημάτων πυροπροστασίας, ανέδειξε τις ασάφειες της νομοθεσίας για το «κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό» που ορίζεται να εκτελεί τις αναγκαίες εργασίες και ελέγχους. Εστίασε στη βελτίωση που απαιτείται στη νομοθεσία, για τη διαδικασία καθορισμού των ατόμων που έχουν τα κατά το νόμο προσόντα, διαπιστώνοντας ότι συχνά τα συστήματα συντηρούνται πλημμελώς και από άτομα που δεν έχουν την απαιτούμενη επάρκεια.

Το 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών, ως μια δυναμική συνάντηση εταιρειών και φορέων στον ευρύτερο χώρο της Πυροπροστασίας κτιρίων και κατασκευών, πέτυχε τον εμπλουτισμό των γνώσεων, την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων, με στόχο τη διαμόρφωση στρατηγικής δράσεων και την ενίσχυση της δικτύωσης όλων των ενδιαφερομένων, σχετικά με την πυροπροστασία των κατασκευών και την προστασία, μέσω αυτών, της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο