Τα νέα των μελών μας

ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.: Θεσσαλονίκη METRO – ένα εμβληματικό έργο για τον όμιλο ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ

undefined

 

 

 

Η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. με υπερηφάνεια ανέλαβε να προμηθεύσει, εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία την Πυρανίχνευση και τα Ολοκληρωμένα Συστήματα Ελέγχου Ασφάλειας και Πρόσβασης για το νέο METRO στη Θεσσαλονίκη. 

Με πάνω από 45 χρόνια εμπειρίας και ηγετική θέση στους τομείς της Πυρασφάλειας, της Ασφάλειας και της Διαχείρισης Ενέργειας, η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ επελέγη από τον ανάδοχο ΑΚΤΩΡ Α.Ε. για να εκπληρώσει το δύσκολο έργο της προστασίας αυτής της πολύτιμης και ευαίσθητης υποδομής, συμπεριλαμβανομένων και των 13 σταθμών της Κεντρικής Γραμμής και του Κέντρου Ελέγχου – Αμαξοστασίου. 

Το πεδίο εφαρμογής περιλαμβάνει την προμήθεια του εξοπλισμού, την παροχή τεχνικών οδηγιών και τον προγραμματισμό, τη θέση σε λειτουργία, την τελική δοκιμή και την παράδοση των συστημάτων σε πλήρη λειτουργία, καθώς και τη συντήρηση και υποστήριξη της λειτουργίας των συστημάτων για την αρχική περίοδο λειτουργίας του κύκλου ζωής τους. 

Οι λύσεις της ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ, βασισμένες στον εξοπλισμό αιχμής που παρέχεται από τους κατασκευαστές SCHRACK SECONET AG (ανίχνευση πυρκαγιάς), DDS (έλεγχος πρόσβασης) και Honeywell (ασφάλεια), ανταποκρίνονται πλήρως στις αυστηρές προδιαγραφές του έργου. 

undefined

Το έργο αυτό καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο κατάρτισης και τεχνογνωσίας των μηχανικών και του τεχνικού προσωπικού της εταιρείας, καθώς και την ιδιαίτερη εμπειρία που έχει αποκτηθεί μέσα από μια σειρά από παρόμοια έργα που έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία τα τελευταία χρόνια. Η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ έχει προμηθεύσει και εγκαταστήσει συστήματα πυρανίχνευσης, πυρόσβεσης, ασφάλειας, CCTV, ελέγχου πρόσβασης και διαχείρισης ενεργειακών συστημάτων (BEMS) σε διάφορα έργα στην Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρουμανία, το Πακιστάν, την Ιορδανία, την Αλγερία, τη Γκάνα, τη Νιγηρία κ.α. συμπεριλαμβανομένων Σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, Φωτοβολταϊκών πάρκων, Σταθμών συμπίεσης φυσικού αερίου και άλλων. 

Η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. έχει επίσης συγκεντρώσει μεγάλη εμπειρία σε μια σειρά μεγάλων και σύνθετων έργων σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, κεντρικούς αυτοκινητόδρομους, μεγάλα δημόσια κτίρια (θέατρα, αίθουσες συναυλιών, πανεπιστήμια, βιβλιοθήκες, νοσοκομεία, τράπεζες, υπουργεία, εμπορικά κέντρα) όπως και στον τομέα του τουρισμού, με αξιοσέβαστο αριθμό πολυτελών ξενοδοχείων υψηλού επιπέδου. 

Η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ – ένας ελληνικός όμιλος εταιρειών – μαζί με τις θυγατρικές της στη Βουλγαρία, την Κύπρο και την Αλβανία, φιλοδοξεί να προσφέρει λύσεις ασφάλειας που ξεχωρίζουν, με τη μεγάλη προστιθέμενη αξία που μπορεί να προσφέρει μια εταιρεία με πάνω από 45 χρόνια εμπειρίας.

Συγκεκριμένα, το σύστημα ανίχνευσης πυρκαγιάς ξεχωρίζει από τα κορυφαία χαρακτηριστικά του hardware, όχι μόνο για την CPU των πάνελ Integral MX της SCHRACK, αλλά για όλες τις ηλεκτρονικές πλακέτες τους, προσφέροντας το μέγιστο επίπεδο ασφάλειας για τη συνεχή και ανεμπόδιστη λειτουργία τους με πλήρη λειτουργικότητα. 

Επιπλέον, από προεπιλογή, όλοι οι ανιχνευτές σημειακού τύπου έχουν συνδυαστεί με καπνού / θερμότητας, επιτρέποντας την προγραμματιζόμενη χρήση κάθε ανιχνευτή, σύμφωνα με τις ειδικές συνθήκες σε κάθε περιοχή, ανάλογα με την ώρα της ημέρας / εβδομάδας. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό, είναι ότι οι ανιχνευτές καπνού χρησιμοποιούν το CUBUS levelling® για αυτόματη προσαρμογή στις περιβαλλοντικές συνθήκες. 

Το Ολοκληρωμένο Σύστημα Ελέγχου Ασφάλειας και Πρόσβασης αποτελείται από ελεγκτές πρόσβασης OPEN της DDS και πάνελ ασφαλείας Galaxy Dimension της Honeywell, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις επιπέδου 3, σύμφωνα με το πρότυπο EN 50131. Η συνεργασία μεταξύ των δύο κατασκευαστών επιτυγχάνεται σε επίπεδο λογισμικού μέσω της πλατφόρμας DDS της Amadeus, η οποία μεταδίδει τις πληροφορίες από το ολοκληρωμένο σύστημα στο κεντρικό Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας του METRO, μέσω πρωτοκόλλου OPC.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο