Τα νέα των μελών μας

ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. – Έργα: Σύγχρονα συστήματα Πυροπροστασίας και Ασφάλειας στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της ΣΕΚΑΠ

  undefined

Στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος της νέας ιδιοκτήτριας της ΣΕΚΑΠ, Japan Tobacco International, για αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του μηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου στην Ξάνθη, με στόχο το μετασχηματισμό της ΣΕΚΑΠ σε μια σύγχρονη και βιώσιμη μονάδα παραγωγής ευρωπαϊκών προδιαγραφών, η εταιρεία ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. επιλέχτηκε για την προμήθεια, εγκατάσταση και παράδοση σε λειτουργία συστημάτων Πυροπροστασίας και Ασφάλειας. Η μελέτη του έργου έγινε από την ΙΩΝΙΚΗ ΕΤΕ.

Το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη αφορά σύστημα Πυρανίχνευσης και χειροκίνητης αναγγελίας πυρκαγιάς, με υπερσύγχρονο σύστημα γραφικού ελέγχου – κατόψεων πολλαπλών θέσεων, του Αυστριακού οίκου Schrack Seconet, το οποίο χρησιμοποιείται για την απεικόνιση της κατάστασης, καθώς και για τη λειτουργία και τον έλεγχο των συστημάτων πυρανίχνευσης από μια κεντρική τοποθεσία. 

undefined

Ειδικότερα, για τους χώρους παραγωγής προβλέφθηκε ένα σύστημα Πυρανίχνευσης με δειγματοληψία αέρα (ASD) του κατασκευαστικού οίκου Xtralis, που προσφέρει έγκαιρη ειδοποίηση και ανοχή σε ψευδοσυναγερμούς, χάρη στην εξελιγμένη τεχνολογία που ενσωματώνει. Η μεθοδολογία σχεδιασμού ενός συστήματος δειγματοληψίας αέρα (ASD) στηρίζεται στο πρότυπο ΕΝ54-14 που διέπει τις αρχές σχεδιασμού για συστήματα πυρανίχνευσης, ενώ ο εξοπλισμός πρέπει να φέρει πιστοποίηση κατά ΕΝ54-20.

Το σύστημα Πυρανίχνευσης θα συνοδευτεί από επεκτάσιμο σύστημα Ασφαλείας για το κεντρικό κτίριο και την περίμετρο των κρίσιμων εγκαταστάσεων, που θα συνεργαστεί με το υπάρχον CCTV VMS, ολοκληρώνοντας τη θωράκιση του εργοστασίου για την προστασία της ζωής και της περιουσίας. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο