Τα νέα των μελών μας

ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.: Έργα: Sunlight (Νέο Όλβιο Ξάνθης)

undefined

 

 

Η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. ανέλαβε την προμήθεια, εγκατάσταση και παράδοση σε λειτουργία των συστημάτων Πυρανίχνευσης, Ανίχνευσης Εκρηκτικών Αερίων και Κατάσβεσης, για όλους τους χώρους του ανακατασκευασμένου εργοστασίου της Sunlight, στο Νέο Όλβιο Ξάνθης.

Η SUNLIGHT διανύει την τέταρτη δεκαετία δυναμικής ανάπτυξής της στην ελληνική και τη διεθνή αγορά. Έχει παγκόσμια παρουσία στον τομέα των ολοκληρωμένων λύσεων ενέργειας και ειδικεύεται στην ανάπτυξη, την παραγωγή και τη διάθεση μπαταριών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας για βιομηχανικές και καταναλωτικές εφαρμογές και εφαρμογές προηγμένης τεχνολογίας. Διαθέτει το μεγαλύτερο εργοστάσιο μπαταριών στην Ευρώπη σε παραγωγή βιομηχανικών μπαταριών και ισχυρή παρουσία μέσω θυγατρικών σε Ιταλία, Ρουμανία και ΗΠΑ, ενώ εξάγει το 90+% της παραγωγής της σε περισσότερες από 100 χώρες.

Μετά τις εκτεταμένες ζημιές των κτιρίων της εργοστασιακής μονάδας στην Ξάνθη, η Sunlight επιθυμούσε την εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων κατάσβεσης – πυρανίχνευσης, με βασικό χαρακτηριστικό την κάλυψη όλων των χώρων υψηλού κινδύνου για εκδήλωση φωτιάς.

Μετά την πλήρη ανακατασκευή της βασικής μονάδας παραγωγής με βελτιωμένες υποδομές και νέα μηχανήματα, οι εργασίες εγκατάστασης των συστημάτων πραγματοποιήθηκαν σε αυστηρά χρονοδιαγράμματα, τηρώντας πάντα τους κανόνες ασφαλείας και υγιεινής των εργαζομένων.

undefined

Η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ, επιλέχθηκε για την υλοποίηση της μελέτης Πυρασφάλειας που εκπονήθηκε από την ΙΩΝΙΚΗ ΕΤΕ, για την προστασία των Υποσταθμών του Εργοστασίου, αναλαμβάνοντας την προμήθεια του συνόλου του εξοπλισμού, την εγκατάσταση των καλωδιώσεων – υλικών, αλλά και τη θέση σε κανονική λειτουργία των συστημάτων.

Η εγκατάσταση περιλαμβάνει αυτόματη Κατάσβεση για την προστασία των χώρων του υποσταθμού (Μετασχηματιστές, Χώροι Πεδίων Μέσης Τάσης, Χώροι Πεδίων Χαμηλής Τάσης, αλλά και άλλων χώρων ασθενών ρευμάτων), την προστασία των χώρων πινάκων Φορτιστών, αλλά και των χώρων Server Room Κεντρικού Κτιρίου.

Τα συστήματα κατάσβεσης ελέγχονται πλήρως κατά την ενεργοποίησή τους, και ανατροφοδοτούν με πληροφορία, στο κεντρικό σύστημα πυρανίχνευσης, ώστε να υπάρχει συνολική εικόνα της κατάστασης στο Κέντρο Ελέγχου.

Το Κεντρικό Σύστημα Πυρανίχνευσης, αποτελείται συνολικά από άνω των 1000 περιφερειακών συσκευών ανίχνευσης, σε όλους τους χώρους των κτιρίων, (γραφεία, αποθήκες, Μηχανουργείο, Αποδυτήρια, Παραγωγή και επικίνδυνοι χώροι). Επίσης, γίνεται ανίχνευση σε χώρους ιδιαίτερων συνθηκών, με συγκεκριμένη προστασία έναντι όξινου περιβάλλοντος, αλλά και με ανιχνευτές τύπου δεσμών στους αποθηκευτικούς χώρους αλλά και του κέντρου διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας και μεταφορών.

Το σύστημα Ανίχνευσης Εκρηκτικών Αερίων περιλαμβάνει πάνω από 150 (εκατό πενήντα) ανιχνευτές αερίων και εννέα (9) κεντρικούς πίνακες. Τα εκρηκτικά αέρια που ανιχνεύονται είναι O2 H2 LPG.

Η εγκατάσταση των παραπάνω συστημάτων έχει ως αποτέλεσμα την άμεση ενημέρωση των υπευθύνων για διαρροές επικίνδυνων αερίων, καπνού αλλά και την αυτοματοποιημένη λειτουργία συστημάτων κατάσβεσης σε περίπτωση εκδήλωσης συμβάντος εντός προστατευόμενων χώρων, πετυχαίνοντας τη βέλτιστη ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων αλλά και τη διασφάλιση εργασίας με τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο